Klarer "The Mountain" å ta 501 kilo i markløft?

Ekstrem hjemmetrening: Hafþór Björnsson, som spilte "The Mountain" i "Game of Thrones", trener akkurat nå hjemme i garasjen på Island for å bli den første i historien til å ta over et halvt tonn i markløft. Du kan følge forsøket live.

1. april 2020 av Jesper U. Larsen

Han har vunnet tittelen som verdens sterkeste mann, spilt rollen som den brutale kjempen "The Mountain" i TV-serien "Game of Thrones", og 2. mai vil islandske Hafþór Björnsson prøve å sette verdensrekord i markløft med 501 kg.

Da Aktiv Trening snakker med kraftkaren, befinner han seg hjemme på Island. Der har han buret seg inne i huset på grunn av koronapandemien, og treningen er lagt til garasjen.

Det høres ikke umiddelbart ut som optimale forberedelser. Hvordan har det vært?

– Det er faktisk ikke så veldig annerledes enn til vanlig. Jeg er vant til å isolere meg. Jeg er sjelden noe særlig sammen med andre før store konkurranser, og jeg blir hjemme, slik at jeg kan konsentrere meg om å få i meg mine seks måltider om dagen. Jeg skulle gjerne ha trent på treningssenteret jeg pleier framfor i garasjen, men det har vært greit nok – jeg har hatt mulighet til å gjøre alt som skal til for å løfte 501 kg, forteller Björnsson til Aktiv Trening.

Ikke noe publikum
Rekordforsøket skulle ha funnet sted under styrkekonkurransen World’s Ultimate Strongman i Bahrain i april, men da den ble avlyst, bestemte Björnsson seg i stedet for å gjøre det hjemme på Island – med maks. 20 personer til stede, slik landets koronaregler tilsier.

Blir det en fordel eller ulempe for deg at rekordforsøket ikke finner sted under en konkurranse?

– Når det er 10 000 tilskuere under en konkurranse, får man det rushet av adrenalin man trenger når man skal prestere sitt beste, og jeg pleier alltid å gjøre det best under konkurranser. Så det blir nok litt vanskeligere med så få mennesker, men jeg vet at jeg kommer til å være hundre prosent fokusert like før løftet. Jeg er i mitt livs form, og i mitt hode har jeg allerede sett at jeg løfter 501 kg. Jeg er overhodet ikke i tvil om at jeg kommer til å klare det, sier Hafþór Björnsson.

Sur rival
Det er dog langtfra alle, der hepper på Björnsson. Britiske Eddie Hall, der er den nuværende indehaver af verdensrekorden (500 kg), er sur over den måde, islændingen vil forsøge at tage rekorden fra ham. En verdensrekord sat uden for en konkurrence, vil ikke kunne kaldes en rigtig rekord, mener rivalen.

På de sociale medier har kritikere og tvivlere også gået hårdt til Björnsson op til forsøget.

Hvordan påvirker det dig?

– Alle succesfulde mennesker vil på et eller andet tidspunkt få haters, og jeg tror faktisk, det ville være værre for mig, hvis alle sagde, at de elskede mig, og at jeg helt sikkert ville løfte 501 kg. Folk kan godt lide at tale bag computere i dag, og det er o.k., det må de gerne. Jeg bruger det som en motivation. Og jeg kommer til at bevise, at haterne tager fejl.


Hans verdensrekordforsøg i dødløft bliver livestreamet gratis på coresports.world på lørdag den 2. maj kl. 18.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: