Mann og kvinne tar armhevinger
© iStock

Lange treningsøkter er mest effektive

Et forsøk viser at to lange treningsøkter i uka i stedet for fire korte, gir mer muskelmasse rundt armene og reduserer fett på kroppen. Dette gjelder ikke bare for nybegynnere, men også for erfarne fitnessutøvere.

4. april 2019 av Redaktionen

To treningsøkter i uka gir full gevinst 

Har du bare tid til trening to ganger i uka, er det ingen grunn til dårlig samvittighet. En studie utfordrer teorien om at vi helst bør trene 3–4 ganger i uka hvis det virkelig skal hjelpe. Tvert imot kan man få mer ut av to gode, lange treningsøkter enn fire korte. Og det gjelder ikke bare nybegynnere, men også erfarne kraftkarer på treningssenteret.

Forskere fra University of Greenwich satte en gjeng veltrente unge menn til å gjennomføre et styrketreningsprogram bestående av ni øvelser. Den ene gruppa skulle trene fire ganger i uka med to sett per øvelse. 

Den andre gruppa skulle nøye seg med to ukentlige treningsøkter, der de kjørte fire sett per øvelse. Etter seks ukers trening fant man ut at deltakerne med de to lange treningsøktene i uka hadde forbedret seg mest på flere parametere. 

Dette viste studien:

  •  Etter seks uker hadde deltakerne i begge gruppene økt muskelmassen og forbedret styrken.

  •  Det var en tendens til at deltakerne som hadde trent to dager i uka i forsøksperioden, hadde økt muskelmassen på armene mer enn dem som hadde spredt treningen ut på fire dager i uka. 

  • Også mengden kroppsfett ble redusert mer hos deltakerne som trente to dager i uka. 

Kilde: Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: