Mann og kvinne tar armhevinger
© iStock

Lange treningsøkter er mest effektive

Et forsøk viser at to lange treningsøkter i uka i stedet for fire korte, gir mer muskelmasse rundt armene og reduserer fett på kroppen. Dette gjelder ikke bare for nybegynnere, men også for erfarne fitnessutøvere.

30. april 2018

To treningsøkter i uka gir full gevinst 

Har du bare tid til trening to ganger i uka, er det ingen grunn til dårlig samvittighet. En ny studie utfordrer teorien om at vi helst bør trene 3–4 ganger i uka hvis det virkelig skal hjelpe. Tvert imot kan man få mer ut av to gode, lange treningsøkter enn fire korte. Og det gjelder ikke bare nybegynnere, men også erfarne kraftkarer på treningssenteret.

Forskere fra University of Greenwich satte en gjeng veltrente unge menn til å gjennomføre et styrketreningsprogram bestående av ni øvelser. Den ene gruppa skulle trene fire ganger i uka med to sett per øvelse. 

Den andre gruppa skulle nøye seg med to ukentlige treningsøkter, der de kjørte fire sett per øvelse. Etter seks ukers trening fant man ut at deltakerne med de to lange treningsøktene i uka hadde forbedret seg mest på flere parametere. 

Dette viste studien:

  •  Etter seks uker hadde deltakerne i begge gruppene økt muskelmassen og forbedret styrken.

  •  Det var en tendens til at deltakerne som hadde trent to dager i uka i forsøksperioden, hadde økt muskelmassen på armene mer enn dem som hadde spredt treningen ut på fire dager i uka. 

  • Også mengden kroppsfett ble redusert mer hos deltakerne som trente to dager i uka. 

Kilde: Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.


Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: