Som nybegynner kan det første skrittet inn døra på treningssenteret kreve litt mot. For noen er det så angstfylt at de holder seg helt unna. 

Mange kvinner frykter treningssenteret

Ser jeg dum ut? Er jeg for tjukk? Trener jeg feil? Det er noen av tankene som dessverre gjør at mange kvinner holder seg unna treningssenteret.

5. februar 2019 av Jesper U. Larsen

En amerikansk måling fra Fitrated viser at hele 65 prosent av kvinnenen har unngått å trene på treningssenteret fordi de er redd for hva andre tenker om dem. Det samme gjelder bare 36 prosent av mennene.

Her er topp-5 over hva kvinner føler de blir dømt etter:  

5. Klesvalget (49,0%)

4. Feil utførelse av øvelser (51,0%)

3. At de ikke ser veltrent nok ut (54,6%)

2. Feil bruk av apparatene (58,5%)

1. Vekten (64,9%)

>> Få masse treningstips, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<

5 tips: Føl deg komfortabel på senteret

1. Glem de andre.

Sannheten er at den eneste som egentlig bekymrer seg over hva du gjør på senteret, er deg selv. De fleste er fullt opptatt med sin egen trening. 

2. Hold fokus på målet.

Minn deg selv på hvorfor du går på treningssenteret, og vær stolt over at du gjør noe for deg selv. Husk at mange av de veltrente menneskene du ser der, også har vært der hvor du er i dag. 

3. Få en makker.

Er du ny på senteret kan du være lurt å alliere seg med en venn eller venninne som har litt mer erfaring. 

4. Ha en plan.

Finn et godt treningsprogram, slik at du ikke lurer på hva du skal gjøre på senteret. Sett deg godt inn i hvordan apparatene og øvelsene fungerer - få hjelp av en instruktør eller gjør research på nettet. 

5. Kle deg for suksess

Velg treningstøy du føler deg vel i. Det kan bidra til å booste selvtilliten. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: