Kvinne løfter vekter
© iStock

Musklene husker treningen

Du starter heldigvis ikke på null når du gjenopptar styrketreningen etter en lang pause. Musklene husker nemlig tidligere vekst og denne muskelhukommelsen eksisterer på DNA-nivå.

19. juli 2018 av Redaksjonen

Musklene husker tidligere trening

Har du vært kraftig og veltrent tidligere i livet, har du lettere for å bli det igjen etter en lang pause. Nå har forskere funnet ut at musklene «husker» tidligere vekst, og at denne muskelhukommelsen eksisterer på DNA-nivå. Et forsøk med utrente menn som skulle trene styrke, viste at muskelvekst resulterte i såkalte epigenetiske modifikasjoner, som regulerer hvordan bestemte gener kommer til uttrykk. 

Dette fortsatte selv om mennene sluttet å løfte vekter og mistet muskelmassen igjen. I praksis betyr det at gener forbundet med muskelvekst enklere kan aktiveres når man gjenopptar treningen senere i livet, ifølge forskerne. Dermed kan man relativt raskt trene seg opp igjen etter en skade eller en frivillig pause på kanskje flere år. 

Kilde: Scientific Reports

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: