© Facebook

Ny rekord: 7620 pull-ups på 24 timer!

Australske Caine Eckstein har satt ny verdensrekord.

21. juni 2016 av Jesper U. Larsen

I avdelingen for vanvittige styrkerekorder, er den for flest pull-ups på 24 timer en klassiker. Og nå har disiplinen fått en ny mester. Australske Cain Eckstein har nylig satt ny verdensrekord med 7620 pull-ups på 24 timer. Det er gjennomsnittlig over fem pull-ups hvert eneste minutt i et helt døgn - eller 317,5 i timen.

Hard kamp om rekorden

30-årige Caine Eckstein, som er konkurranselivredder på elitenivå, hadde rekorden også i 2014- Den gang lød rekorden bare på 4220, og andre utfordrere meldte seg på i kampen om rekorden. I fjor slo 54-årige Rodney Hahn, med en fortid i militæret i USA, rekorden med sine 6737 pull-ups. Og så sent som i mai ble den slått igjen, da den amerikanske tenåringen Andrew Shapireo klarte 7306.

Gjør det ikke om igjen

Nå er rekorden tilbake hos Caine Eckstein som etterpå innrømmet at han var meget, meget øm, og at det trolig var siste gang han ville gå etter rekorden.

© Facebook

"Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det igjen. Jeg forbedret rekorden bra, og hvis andre vil slå den så lykke til," sa han til australske ABC News.

Hvordan trener man seg så opp til en slik prestasjon? Enkelt og greit ved å ta enormt mange pull-ups. Eckstein forteller til Gold Coast Bulletin at han tok mellom 9 og 10 000 pull-ups i uken de siste seks ukene før rekordforsøket.

Vil du måle krefter med pull-up-baren, så så sjekk disse tre avanserte variantene av øvelsen.

Se Eckstein jobbe med rekordforsøket her:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: