..og de fem siste

Du unngår småskadeneDu får sterkere ledd, sener og bindevev hvis du presser musklene med jevne mellomrom. Samtidig styrkes samspillet mellom muskler og nervesystem. Det har du nytte av hvis du ved et uhell havner i en ytterstilling med for eksempel et kne. Da må nemlig kroppen være i stand til lynraskt å beordre muskler og ledd til å trekke seg sammen for å beskytte leddet.Du unngår sykdom

7. mai 2010
  • Du unngår småskadene Du får sterkere ledd, sener og bindevev hvis du presser musklene med jevne mellomrom. Samtidig styrkes samspillet mellom muskler og nervesystem. Det har du nytte av hvis du ved et uhell havner i en ytterstilling med for eksempel et kne. Da må nemlig kroppen være i stand til lynraskt å beordre muskler og ledd til å trekke seg sammen for å beskytte leddet.

  • Du unngår sykdom Undersøkelser har blant annet vist at musklenes evne til å ta opp glukose forbedres ved styrketrening. Samtidig øker muskelmassen som kan ta opp sukkeret, og dermed reduseres risikoen for å utvikle sukkersyke (diabetes), overvekt og hjertesykdommer. Også de frie radikalene, som skader kroppens celler og kan føre til kreft, holdes i sjakk av styrketrening.

  • Du får bedre balanse Du bedrer balansen ved å trene de mange små, stabiliserende musklene i hele kroppen som bidrar til å holde deg på rett kjøl. Det oppnår du ved å trene med frivekter eller ved å øve deg på å stå på ett ben. Dermed aktiverer du støttemuskulaturen fordi den blir nødt til å spenne seg når du skal holde balansen.

  • Du får en fast og rank holdning Veien til en flott holdning går via en sterk overkropp og en sterk kjernemuskulatur som gir krefter og støtte til å holde ryggen rank hele dagen. Samtidig blir kroppen velproporsjonert og flott å se på, hvis du husker å trene både over- og underkropp. Ved å gjenvinne muskelmasse, hjelper du kroppen med å forbrenne eventuelle valker, og resultatet er at du etter hvert blir stadig flottere å se på. Veltrente muskler gir i det hele tatt en atletisk og dynamisk fremtoning overfor menneskene rundt deg.

  • Du bruker tiden effektivt Tid er en knapp ressurs for de fleste - og det går dessverre ofte utover den daglige treningen. Heldigvis er tyve minutters trening to-tre ganger per uke nok til å gi gode resultater. Samtidig krever ikke styrketrening mye utstyr, forberedelser eller plass, enten du foretrekker å trene hjemme eller på treningssenter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: