Mann som tar knebøy
© iStock

Så dypt ned må du gå i knebøy

Knebøy er en effektiv øvelse, som særlig er nyttig for rumpemusklene. Hvordan det er best å gjøre øvelsene, kan du lese mer om her.

25. juni 2018 av Redaksjonen

Bør jeg gå dypt ned i knebøy?

Er det greit å bøye knærne mer enn 90 grader når man tar knebøy? 

SVAR: Ja, så lenge du gjør det med riktig teknikk. Du trener faktisk setemusklene 30–40 prosent mer effektivt ved å gå lenger ned enn vannrett når du tar knebøy. Du arbeider også med såkalt fullt bevegelsesutslag, full range of motion, som er det største bevegelsesområdet musklene kan ha. 

Det øker antallet tverrbroer mellom fibrene i muskelen, slik at du blir sterkere. Ved å gå under vannrett utvikler du også flere av de såkalte mekanoreseptorene rundt kneet, slik at det blir lettere å holde leddet stabilt – både når du trener styrke, løper og driver med andre aktiviteter. 

Er du nybegynner, eller hvis knærne er ustabile på grunn av skader, bør du imidlertid nøye deg med å bøye knærne 90 grader. Etter hvert som du blir sterkere og får bedre teknikk, kan du begynne å gå dypere ned. 

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.


Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: