© iStock

En virkelig effektiv mageøvelse

Jeg tar sit-ups hver morgen, men er det den beste øvelsen for magemusklene?

Det er nærliggende å gi seg i kast med klassiske sit-ups når man gjerne vil trene magemusklene hjemme på stuegulvet. Men du kan godt sørge for litt variasjon. Som alle andre muskler har nemlig også magemusklene godt av allsidig trening, slik at du ikke bare utfører den samme øvelsen igjen og igjen.

Et godt supplement til sit-ups er for eksempel sideplanken, som du ser på bildet. Du kan veksle mellom å hvile på høyre og venstre arm. Hvis du i tillegg tar klassiske armhevinger, får du trent både mage, bryst og armer. De forskjellige øvelsene gjør også at du reduserer tiden som går med til å ta pauser.

Sideplanken

Sideplanken er en av de beste øvelsene for mage og rygg.

Utgangsposisjon: Ligg på høyre underarm. Høyre albue holdes rett under høyre skulder. Stram mage og setemuskler.

Utførelse: Hold stillingen. Øvelsen kan gjøres tyngre ved å holde en håndvekt i motsatt hånd og strekke den mot taket.

Tempo: Bli liggende i 45 sekunder på hver side.

Husk: Hold kroppen helt rett – også hals og hode.

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: