Fire myter om sixpacken

Hvis du vil ha en tydelig sixpack, så hjelper det ikke å holde liv i gamle myter om magemusklene. Vi gravlegger herved fire hardnakkede myter!

12. mai 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det finnes mange hardnakkede myter om hvordan man får den perfekte sixpacken. Vi har samlet de fire verste mytene, så du kan konsentrere deg om ting som faktisk har effekt.

MYTE 1

Du kan isolere magemusklene og kun trene de øvre eller nedre magemusklene.

Nei, det kan man ikke. Magemusklene er én muskel, og du kan derfor ikke bare trene én del av den. Man kan flytte presset på musklene ved ulike øvelser - men det er hele muskelen som blir trent.

MYTE 2

Du kan forme magemusklene alt etter hvilke øvelser du gjør.

Magemusklene har den formen de har. Du kan trene dem større, men formen på selve musklene og hvordan de er satt sammen, endrer seg ikke. Det er dette som gjør at noen lett kan få eightpack, mens andre må se langt etter en fourpack.

MYTE 3

Magemusklene skal trenes med mange repetisjoner.

Akkurat som resten av musklene i kroppen, bør ikke magemusklene heller trenes med enormt mange repetisjoner. Det er derimot lurt med øvelser som er hardere å utføre - også med færre repetisjoner. Så i stedet for 50 vanlige situps, kan du prøve å gjøre 8-12 hardere mageøvelser. Magemusklene trenger dessuten statisk trening, som for eksempel planken.

MYTE 4

Punktforbreninng

Punktforbrenning er en seiglivet myte, men det finnes ikke. Hvis du har et godt fettlag utenpå magemusklene, så vil du ikke kunne se sixpacken selv om musklene blir sterkere og fastere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: