Forbrenner jeg magefett når jeg trener magen?

Vi hører ofte at six-packen blir til på kjøkkenet - og det stemmer at kostholdet er avgjørende hvis du vil ha markerte magemuskler. Men du kommer selvsagt ikke utenom de riktige øvelsene!

9. juli 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Jobber du med magebøyninger og crunches hver dag uten at six-packen kommer fram, så er det ikke så rart. 

Du har sikkert hørt at en six-pack skapes på kjøkkenet, og det er ikke helt usant. Markerte magemuskler krever nemlig at fettprosenten din er lav nok ( for menn cirka 11-13 prosent) - og spesielt at du har minimalt med magefett. 

Vil du sette fart på fettforbrenningen? Se her hvordan du gjør det.

Magetrening er nødvendig hvis du ønsker en flott six-pack, men så lenge det er fett utenpå vil ingen kunne se dem. Fokuset bør derfor være på å forbrenne magefett - og det gjør du lettes med andre øvelser og vaner enn bare magetrening. 

Slik forbrenner du magefett

Mengden magefett avhenger selvsagt av hva vi putter i oss, men genetikk spiller også inn. Derfor er det ikke alle som kan få den six-packen de øsnker seg - men du kan uansett bevege deg i riktig retning. 

En måte å forbrenne det uønskede magefettet på er morgentrening. Få i gang forbrenningen før du inntar dagens første måltid. På den måten tærer kroppen på fettdepotene i stedet for å hente energi fra det siste måltidet du spiste. 

Det er verken sunt, morsomt eller å anbefale at du sulter deg for å miste magefett. Derfor bør du i stedet sørge for å spise fem-sju små, daglige måltider slik at forbrenningen holdes i gang hele tiden. 

Mange som ønsker å gå ned i vekt kaster seg over lange løpeturer, uten at de får noe særlig resultater. Det er bedre å erstatte kondistreningen med intervaller og høyintensiv trening. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: