Forbrenner jeg magefett når jeg trener magen?

Vi hører ofte at six-packen blir til på kjøkkenet - og det stemmer at kostholdet er avgjørende hvis du vil ha markerte magemuskler. Men du kommer selvsagt ikke utenom de riktige øvelsene!

8. august 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Jobber du med magebøyninger og crunches hver dag uten at six-packen kommer fram, så er det ikke så rart. 

Du har sikkert hørt at en six-pack skapes på kjøkkenet, og det er ikke helt usant. Markerte magemuskler krever nemlig at fettprosenten din er lav nok ( for menn cirka 11-13 prosent) - og spesielt at du har minimalt med magefett. 

Magetrening er nødvendig hvis du ønsker en flott six-pack, men så lenge det er fett utenpå vil ingen kunne se dem. Fokuset bør derfor være på å forbrenne magefett - og det gjør du lettes med andre øvelser og vaner enn bare magetrening. 

Slik forbrenner du magefett

Mengden magefett avhenger selvsagt av hva vi putter i oss, men genetikk spiller også inn. Derfor er det ikke alle som kan få den six-packen de øsnker seg - men du kan uansett bevege deg i riktig retning. 

En måte å forbrenne det uønskede magefettet på er morgentrening. Få i gang forbrenningen før du inntar dagens første måltid. På den måten tærer kroppen på fettdepotene i stedet for å hente energi fra det siste måltidet du spiste. 

Det er verken sunt, morsomt eller å anbefale at du sulter deg for å miste magefett. Derfor bør du i stedet sørge for å spise fem-sju små, daglige måltider slik at forbrenningen holdes i gang hele tiden. 

Mange som ønsker å gå ned i vekt kaster seg over lange løpeturer, uten at de får noe særlig resultater. Det er bedre å erstatte kondistreningen med intervaller og høyintensiv trening. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: