En god fordøyelse hindrer oppblåst mage.

© istock

God fordøyelse gir flat mage

Det hjelper ikke stort med harde magemuskler hvis du har oppblåst mage. Har du trøbbel med fordøyelsen, kan du løse dem nå og få fullt utbytte av sixpack-kuren. Her ser du hvordan.

Det er ikke bare for mye fett som får magen til å virke stor. Årsaken kan også være en dårlig fordøyelse. Går du rundt med oppblåst mage, blir også resultatene av sixpack-kuren mindre synlige. Det gjelder altså å få skikk på fordøyelsen, hvis du har problemer med magen.

Spis to slags fiber

Et av de viktigste tiltakene for å oppnå en god fordøyelse, er å spise mye fiber. Fiber kan nemlig redusere problemer med oppblåst mage og forstoppelse. Størst utbytte av fibrene får du hvis du spiser både oppløselige og ikke-oppløselige fiber. Mens de oppløselige fibrene svulmer opp og gir tarminnholdet fyldighet og konsistens, stimulerer de ikke-oppløselige fibrene innsiden av tarmveggen. Det får fart på peristaltikken, som presser innholdet gjennom tarmen slik at du unngår forstoppelse.

Den beste måten å dekke fiberbehovet på, er ved å spise et variert kosthold med fiber fra grove grønnsaker, som erter, blomkål og brokkoli.

Lyst kjøtt og egg er bra for fordøyelsen

I tillegg til å spise fiber, kan du hjelpe fordøyelsen i gang ved å spise lett fordøyelige kjøttslag. Svært mange menn opplever nemlig at rødt kjøtt fra storfe, kalv, lam og svin ligger tungt i magesekken og gir treg mage.

Derfor er lyst kjøtt som fisk og fjørfe (inkludert egg), et bedre valg.

Probiotika gir bedre fordøyelse

Prøv deg også frem med melk og meieriprodukter. En del opplever at tarmen blir irritert av mange melkeprodukter. Det gjelder spesielt vanlig kumelk, mens flere tåler ost og syrnede meieriprodukter. I syrnede meieriprodukter er noe av laktosen omdannet til laktase (melkesyre), som er snillere mot magen.

En annen fordel ved surmelkproduktene er den tykke konsistensen som gjør at produktet fordøyes langsommere enn vanlig melk. Til slutt er selve melkesyrebakteriene bra for tarmfloraen. Se særlig etter produkter med probiotiske bakterier som er i stand til å overleve syrebadet i magen og passere levende ned i tarmen. Der slår de seg ned og bidrar til å hemme veksten av skadelige bakterier.

Langt fra alle syrnede meieriprodukter inneholder probiotika. Den enkleste måten å få probiotika på, er ved å spise Biola eller andre probiotiske surmelkprodukter til frokost.

Last ned kostholdsplanen for sixpack-kuren her:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: