© Colourbox

Mer effektiv magetrening

Jeg er så lei av å ligge på gulvet på senteret og ta uendelige serier med situps. Finnes det ikke en øvelse som tar kortere tid, men trener magen effektivt?

Hvis du klarer 30–50 situps før du blir sliten, er du enten råsterk eller så jukser du med teknikken. Husk at hver repetisjon helst skal ta minst fem sekunder. Bruk to sekunder på å sette deg opp, hold stillingen i ett sekund på toppen, og bruk to sekunder på å senke deg ned til gulvet igjen. Når det er sagt, kan du med fordel trene magen med andre øvelser når du likevel har et helt treningssenter til rådighet.

Prøv for eksempel å gjøre øvelsen "tømmerhuggeren" i en kabeltrekkmaskin, som du finner på alle treningssentre. Legg på tilstrekkelig tunge vekter til at du ikke klarer mer enn mellom åtte og ti repetisjoner før du må ta en pause. Kjør gjerne tre sett hver gang.

Tømmerhuggeren


Startposisjon: Stå med litt avstand mellom bena, bøy knærne noe og stå med siden til kabelmaskinen. Grip håndtaket med begge hender, mens resten av kroppen vender fremover.

Bevegelsen: Trekk med en jevn diagonal bevegelse fra skulderen og ned foran motsatt hofte. Før håndtaket opp til skulderen igjen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: