Serratus crunch
Sixpack på 6 uker TRENING | Styrketrening er en viktig del av sixpack-kuren til Aktiv Trening. Se hvorfor – og få øvelsene her.

Øvelser som gir flat mage

Styrketrening for magen og resten av kroppen gir ikke bare større muskler og et bedre utseende. Det øker også fettforbrenningen og er bra for blodsukkeret. Her får du treningsprogrammet.

En av ulempene ved at du taper vekt er at forbrenningen synker. Det betyr at du konsekvent må holde øye med kalorinntaket hvis du skal du klare å holde kiloene unna.

Det er ille hvis du også mister muskelmasse. Og det skjer faktisk helt av seg selv hvis du ikke gjør noe for å hindre det. Derfor er styrketrening en viktig del av sixpackplanen.

Svak muskulatur betyr også at de indre organene får magen til å henge slapt over beltet. Likevel er det ikke bare magemusklene som skal trenes. Jo mer du forteller kroppen at du trenger alle musklene, desto bedre blir den til å prioritere fettforbrenning fremfor nedbryting av muskler.

Samtidig har aktive muskler stor betydning for blodsukkerreguleringen. Jo bedre den fungerer, desto mindre tilbøyelig vil kroppen være til å lagre fett på magen. Dermed slår du faktisk flere fluer i én smekk når du trener styrke.

Slik trener du styrke med sixpack-kuren

I sixpackplanen fokuserer vi på bena og magen. Magen fordi vi gjerne vil ha magemusklene til å vokse og bli godt synlige. Bena fordi benøvelser får kroppen til å produsere ekstra mye naturlig veksthormon som også de øvrige musklene har nytte av. Dessuten forbrenner benøvelser mange kalorier, ettersom sete- og lårmusklene er kroppens største muskler.

Når du trener, er det viktig at du unngår å trene med lav intensitet og mange repetisjoner. Vil du ha størst mulig utbytte av treningen, gjelder det å trene tungt. Kroppen stortrives med hard trening og svarer med større muskler, og det er gunstig både for utseendet og forbrenningen.

Det gjelder også for magemusklene, som reagerer fantastisk på tung belastning, og ikke på hundrevis av repetisjoner, som mange synes å tro.

Last ned treningsprogrammet til sixpack-kuren her:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: