Sixpack på 6 uker TRENING | Rolig mosjon for eksempel raske spaserturer, er en del av sixpack-kuren.© iStock

Rolig mosjon forbrenner store mengder fett

Skal vaskebrettet bli synlig, må du kvitte deg med fettet som dekker musklene. Da er rolig mosjon som raske spaserturer, helt perfekt. Se hvorfor to ukentlige gåturer er en del av sixpack-kuren.

Har du for mye fett på kroppen, gjelder det først og fremst å komme i gang med mosjon som krever mye energi. En av de aller beste formene er en rask spasertur. Du forbrenner mengder av kalorier, får skånsom mosjon som er snill mot knærne, og du slipper å måtte bytte til treningsklær og dusje etterpå.

Prøv å legge inn minst to gåturer per uke. Det kan være om morgenen, i lunsjpausen, etter middag eller som alternativ til passiv tv-titting. Du velger selv tidspunktet, men tenk gjennom når det er mest realistisk at du faktisk får gjennomført turen. Svært mange har størst utbytte av å trene om morgenen, før man blir fanget av dagens mange gjøremål.

Start med en halvtimes rask gange et par ganger i uken. Etter hvert som formen blir bedre, kan du gradvis øke varigheten til du kommer opp i 45–60 minutter.

Rolig mosjon forbrenner fett Grunnen til at gåturene er så effektive er at intensiteten er så lav at forbrenningen av karbohydrater også er lav, mens fettforbrenningen er desto høyere. Undersøkelser viser at det er mye lettere å tøyle appetitten når man skåner lagrene av karbohydrater. Derfor harmonerer rask gangen og annen lavintens mosjon også godt med en kalorifattig diett.

Pleier du å sykle til jobb og bruker til sammen 2x30 minutter på turene, kan syklingen erstatte gåturene i sixpackplanen.

Last ned treningsprogrammet til sixpack-kuren her:

...

Aktiv Trening anbefaler

Vil du ha mer ut av treningen og skape synlige resultater? I FORM Kostdagbok hjelper deg med å ha kontroll på kostholdet og balansen mellom protein, karbohydrater og fett. Logg treningen, og la oss guide deg til det rette kaloriinntaket! Prøv I FORM Kostdagbok 5 dager gratis

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: