Slik bør du spise hvis du vil ha sixpack

Dessverre får man ikke sixpack bare ved å gjøre situps. Finn heller ut hva måltidene dine bør bestå av og når du bør innta dem.

4. april 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

En god grunnregel er at kosten er den største faktoren om man vil ha sixpack. Derfor nytter det overhodet ikke å drive med hard magetrening hvis man glemmer å ha fokus på kostholdet. Det vil nemlig bare gi sterke magemuskler - under fettlaget.

Vi har laget en liste over daglige måltider du bør innta hvis du ønsker deg tydelige magemuskler.

Slik spiser du deg til sixpack

Tidlig morgen Drikk to store glass vann når du våkner.

Morgen Alle hovedmåltidene bør inneholde godt med protein. Det gjelder også frokosten. Innta frokosten ved åttetida. Fokuser på å få i deg et fiberrikt måltid som metter lenge, som for eksempel kan bestå av havregryn eller to egg (bløtkokt, speilegg eller eggerøre), 1 skive fullkornsbrød (50 gram) samt 150–200 gram tomat/ paprika. Alternativt kan du spise 2–3 dl skyr med 15–20 hasselnøtter og et eple skå- ret i små biter.

Formiddag Mellom 10 og 11 kan man ofte føle seg sulten. Still sulten med en formiddags-snack. det kan for eksempel være en avokado, nøtter eller litt frukt.

Lunsj Spis lunsj mellom 11.30 og 12.30. Sørg for å fylle opp med proteiner og grønnsaker.

Spiser du i bedriftens kantine, styr unna den varme lunsjretten. Du risikerer at den er for fet og full av karbohydrater, og varme retter frister lettere til overspising. En lunsj basert på brødskiver er enklere å styre. Det ideelle er 3 halve skiver grovbrød – en med fisk, en med egg og en med 30–40 gram magert kjøttpålegg. Topp lunsjen med en blandet salat av 200 gram grønnsaker, gjerne kål, brokkoli og gulrøtter.

Artikkelen fortsetter under abonnementstilbudet 

Ettermiddag Rundt klokka 15 vil du begynne å føle deg sulten igjen. Innta et mellom-måltid, for eksempel et knekkebrød, nøtter eller frukt. Alternativ kan du spise en proteinbar på 50–60 gram eller et hardkokt egg med 200 gram grønnsaker til.

Middag Spis middag mellom 17 og 18.30. Sørg for å spise fettfattig kjøtt og godt med fiberrike grønnsaker.

En viktig del av kostholdsplanen er å kutte ned på stivelse, så venn deg til middager uten pasta, ris og poteter. Ideelt sett bør middagen inneholde 200–250 gram kjøtt/fisk og 250–350 gram grønnsaker, helst grove grønnsaker som squash, gulrøtter og kål. Sørg også for at det er fett i retten. Det kan f.eks. være 2 ss olje-eddik-dressing eller 1 ss fete kjerner (pinjekjerner, gresskar, nøtter eller mandler). Krydder og opp til en halv desiliter crème fraîche eller skyr er også ok.

Kvelds Hvis du er sulten før leggetid så drikk et glass melk eller ta 150 gram snacksgrønnsaker (agurk, paprika, gulrot, blomkål, sukkererter, osv.) og en dipp av en desiliter crème fraîche eller skyr tilsatt litt krydder.

Generelt - når du vil ha sixpack

Det er viktig at du får riktig mengde vann i løpet av dagen, minimum 2-3 liter. Gjør det til en vane å drikke vann. Har du lyst på noe annet, er lettbrus, svart kaffe og te også ok, men hold deg unna juice, melk og brus, som er flytende kaloribomber.

Fordel maten ut over mange måltider, så du holder blodsukkeret stabilt. Det vil hindre deg i å overspise.

Sørg dessuten for at magetreningen du driver med er hard nok, enkle situps er ikke nok. Gjør øvelser du kan sette vekter på. Husk også å gjøre ryggbøyninger og ryggtrening slik at ryggen holder seg like sterk og smidig som magen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: