Sixpack på 6 uker KOST | Spis færre kalorier - unngå stivelse, spis mer grønnsaker og magert kjøtt.© Colourbox

Spis færre kalorier

Spis mindre. Det er en helt avgjørende del av strategien når du vil ned i vekt. Du må ganske enkelt få i deg færre kalorier. Først og fremst i form av stivelse, frukt og usunne fettkilder. Derimot skal du ha mer av kalorifattige grønnsaker og magert kjøtt.

Spis mindre – og beveg deg noe mer. I utgangspunktet er dette en helt grunnleggende strategi når du vil ned i vekt. Får du kontroll over porsjonene, er du allerede på god vei til å bli flere kilo lettere.

Det betyr ikke at du skal hoppe over måltider, men at du må tenke gjennom hva og hvor mye du spiser. Aktiv Trenings sixpackplan gir et godt bilde av hvor mye du kan spise på en vanlig hverdag når også kaloriinntaket skal holdes i sjakk.

Last ned sixpack-kuren:

Følg sixpack-kuren

For å oppnå et vesentlig vekttap, er det avgjørende at du følger retningslinjene i planen til punkt og prikke, 80–90 prosent av tiden.

Du slipper å telle kalorier, men du bør forsikre deg om at du holder deg noenlunde til de mengdene som er oppgitt i kuren. Det gjelder begge veier; verken for mye eller for lite er hensiktismessig.

Likevel er planen satt sammen slik at du har et visst slingringsmonn, og særlig gjelder det for matvarer som ikke er spesielt kaloririke. Det spiller for eksempel ingen rolle om porsjonen med grønnsaker består av agurker eller gulrøtter, selv om det er relativt stor forskjell på kaloriinnholdet. Det er ikke her utfordringen ligger.

Fett, frukt og stivelse Det du derimot må passe på, er stivelseskilder, og det gjelder også sunne fullkornvarianter. Du må også være oppmerksom på fettkildene.

De første par dagene vil det være en stor fordel hvis du bruker en kjøkkenvekt til å veie porsjonene – i hvert fall de du spiser hjemme. Det vil raskt få deg på sporet av de riktige mengdene. Husk også at frukt generelt inneholder mye karbohydrater. Derfor kan du ikke tillate deg å spise så mye frukt du vil. Ta heller en gulrot enn en banan.

... Vil du ha oversikt over hvor mange kalorier du inntar i løpet dagen? Enten du ønsker å gå ned eller holde vekten i balanse, kan du bruke I FORM Kostdagbok som et verktøy til å holde styr på kosten og kaloriinntaket.

Prøv I FORM Kostdagbok gratis i 5 dager – og få oversikt over det daglige kaloriinntaket

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: