Sixpack på 6 uker TRENING | Intervalltrening er en viktig del av sixpack-kuren til Aktiv Trening. Her ser du hvorfor.© iStockphoto

Tren intervaller og få flat mage

Vil du bli kvitt kulemagen, må du øke pulsen. Derfor er intervalltrening to ganger per uke en viktig del av sixpack-kuren. Her ser du hvordan du skal trene intervaller for å kvitte deg med kulemagen.

Vil du bli kvitt magefettet, er det viktig at du utfordrer kondisjonen litt ekstra et par ganger per uke. Det er bra for hjertet, men er i høy grad også gunstig for en flatere mage. Når du øker intensiteten, forbrenner du mengder av kalorier, og resultatet er at hver eneste økt gjør et kraftig innhugg i fettlagrene.

Les også: Vil du ha en supereffektiv intervalløkt? Da er tabata noe for deg. Se her hvordan du gjør det.

Intervalltrening brenner kalorier

Svømming, sykling og roing er opplagt fordi du kan trene mye uten at du risikerer å pådra deg skader. Liker du å løpe og er vant til det, kan du godt ta to intervallturer der du veksler mellom å jogge rolig og løpe med maksimal hastighet.

Denne variasjonen i intensiteten er fantastisk for kondisjonen. Når du intervalltrener, øker dessuten pulsen mer enn hvis du holder fast ved et tempo som du kan holde under hele turen.

Forholdet mellom den høyintense treningen og den litt roligere skal være cirka 1:1. I begynnelsen er det best at du nøyer deg med å gi gass i ett minutt av gangen. Etter hvert som formen blir bedre, kan du utvide tiden til 2–3 minutter. Sett opp farten ved å ta raskere skritt. Det presser kondisjonen mer enn kraftfulle fraspark og er derfor ekstra hjertevennlig og brenner kalorier mer effektivt.

Prinsippet med å variere intensiteten kan godt overføres til andre treningsformer som spinning, roing og svømming. Det viktigste er at du sørger for å øke intensiteten maksimalt, avløst av perioder med lavere intensitet.

Last ned treningsprogrammet til sixpack-kuren her:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: