Utgangspunktet Ja, det er nå en gang slik vi ser ut i dag. Om seks uker er det forhåpentligvis mindre å vise frem.

Uke 0: Startskuddet går!

Vi er en gjeng mannfolk som veier litt for mye, og som har lovt hverandre å bli kvitt magen. Følg med og se om vi lykkes med sixpackprosjektet.

6. april 2014 av Jannik Petersen

Vi er en gjeng mannfolk som veier litt for mye, og som har lovt hverandre å bli kvitt magen. Og ikke nok med at magen skal bort. Om seks uker vil vi også ha et knallhardt vaskebrett, en sixpack eller hva du måtte velge å kalle det.

Noen er riktig nok litt lenger fra målet enn andre. Et par har i årenes løpe bygd opp noen solide bilringer og må gå ned mange kilo for å komme inn til vaskebrettet. Her snakker vi om tungvektere på over 90 kilo.

Andre er lettere tungvektere eller i mellomvektsklassen – altså mer tynnfete enn egentlig synlig overvektige. Vi veier mellom 85 og 72 kilo, ser noenlunde veltrente ut i en løstsittende T-skjorte, men under den er det likevel mer fett enn synlige magemuskler.

Minus 1 kg = minus 7000 kalorier

Men nå får det være slutt på dvaske mager. Slankeekspert Martin Kreutzer har satt sammen et kostholds- og treningsprogram som øker forbrenningen kraftig samtidig som vi spiser langt færre kalorier enn vi pleier. Det skal gi tilstrekkelig kaloriunderskudd til at vi går ned mellom én og to kilo per uke. Ifølge Martin går regnestykket ut på at man må kvitte seg med 7000 kalorier for å gå ned én kilo.

Jeg har aldri før vært på slankekur, men etter 40 gode år begynner dårlige spisevaner å sette synlige spor. For meg er det lysten på noe søtt som er hovedproblemet, og da hjelper det åpenbart ikke at jeg trente 3–4 ganger per uke før kuren.

Selv de mest aktive menn har problemer med å forbrenne tilstrekkelig mange kalorier til å unngå at sjokolade etter middag, kake på jobben, potetgull til fotballkampen og de mange andre små fristelsene man utsettes for hver uke, setter sine spor.

For meg blir derfor den mest merkbare endringen at jeg ikke lenger spiser så snart jeg kjenner den minste antydning til sult. Jeg gir heller ikke etter for fristelsen til å spise kaker eller godteri.

### Ukens sixpack-tips **Mottoet for den første uken: Sulten er din venn!** Når man er vant til å spise mye mat, tar det noen dager å venne seg til mindre. Likevel skal vi ikke sulte fra morgen til kveld – det blir tre solide hovedmåltider pluss 2–3 mellommåltider til å ta toppen av den verste rumlingen i magen. Men magen vil sikkert føles tom 1–2 timer før hovedmåltidene. Her må vi stole på viljestyrken, og vi skal prøve å forestille oss en støvsuger som trekker til seg overflødig fett. Vi får se hvor godt vi takler sultfølelsen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: