Selv salaten blir veid Jeg har vært 100 prosent pliktoppfyllende denne uken, og har til og med veid maten. Likevel har jeg ikke gått ned mer enn 400 gram.© Jannik Petersen

Uke 4: Gjenstridig spekk

Spekket er gjenstridig, og denne uken har jeg ikke gått ned mer enn 400 gram. Sixpack-guru Martin Kreutzer minner meg likevel om at jeg har gått ned i alt 5,7 kilo på fire uker. Og det er fantastisk, selv om denne ukens vekttap er litt skuffende.

30. april 2014 av Jannik Petersen

Spekket er gjenstridig. Bare 400 gram ekstra vekttap har det blitt på en hel uke, selv om jeg har vært fulgt sixpack-kuren til punkt og prikke.

Det verste er nesten at jeg skal på ferie neste uke, og det gjør det ikke lettere å få trent og spist optimalt. Jeg vet at jeg ikke får sjansen til å styrketrene tre ganger, men kanskje jeg kan få lov av min kjære til å ta i hvert fall én tur i et spansk treningssenter og løfte noe tungt der.

På den annen side får jeg garantert gått mye mer enn jeg normalt gjør på en vanlig arbeidsdag, som stort sett tilbringes sittende. Vi får se. Jeg har lovt meg selv at jeg i hvert fall ikke vil legge på meg igjen, og jeg håper i mitt stille sinn at jeg kan bli kvitt ytterligere en kilo eller to.

Vår slankeguru, Martin Kreutzer, har forsøkt å trøste meg litt via epost. Han skriver at jeg må se alle de fire første ukene som en helhet, og jeg har faktisk gått ned 5,7 kilo. Det tilsvarer halvannen kilo hver uke, og det er mye mer enn man normalt kan forvente å gå ned under en slankekur. Det er en god melding å ha med seg i bagasjen når jeg drar på ferie.

### UKENS SIXPACK-TIPS Ikke vei deg mer enn én gang per uke. Vekten kan nemlig godt variere med hele og halve kiloer fra dag til dag – avhengig av hvor mye du har drukket, hva du har spist og om du har trent hardt. Hvis du veier deg hver dag, risikerer du demoraliserende nedturer på grunn av feilmålinger. Venn deg til å gå på badevekten for eksempel så snart du har stått opp hver fredag morgen. Da har du verken mat eller drikke i magen, og målingen kan sammenlignes med resultatet fra forrige uke.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: