Sju suverene øvelser med vektstang

Grip stanga, og tren hele kroppen

23. januar 2019 av Jesper U. Larsen

Markløft

Mange frykter at den gir dårlig rygg, men hvis du husker den korrekte teknikken, så er det ikke noe å bekymre seg for. Markøft gir tvertimot en sterk rygg og forebygger ryggsmerter. Den trener også baksiden av lårene og rumpa. 

Se øvelsen

Militærpress

Sterke skuldre, muskuløs rygg og store overarmer. Du får alt med denne øvelsen, der du presser en vektstang opp over hodet, mens resten av kroppen holdes oppreist. 

Se øvelsen

Squat

Klassikeren trener primært rumpe og forsiden av lårene, samtidig som kroppskjernen må jobbe hardt for å stabilisere overkroppen. Kan enten gjøres med stang på ryggen, eller foran kroppen ved skuldrene. 

Se øvelsen

Walking lunges

Lunges, eller utfall, er en såkalt unilateral øvelse, der hver side av kroppen jobber uavhengig av hverandre - i motsetning til for eksempel med squat. Det gjør at du jobber mer med koordinasjon og balanse, samt at du utjevner asymmetri mellom høyre og venstre side. 

Se øvelsen

Foroverbøyd roing

En bedre kroppsholdning, kan være en av gevinstene av denne øvelsen. Du trener den brede ryggmuskelen, samt baksiden av skuldrene og armene samtidig som musklene i korsryggen jobber statisk. 

Se øvelsen

Benkpress

Benkpress gir en flottere og sterkere ryggmuskulatur, samtidig som triceps og skuldre får en god treningsrunde. 

Se øvelsen

Hofteløft

Det er en litt vanskelig posisjon å komme inn i, men kvaliteten av øvelsen kan ikke disukteres. Genial rumpeøvelse, som også aktiverer baksiden av lårene og ryggstrekkerne. 

Se øvelsen 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: