Slik bruker du droppsett

Få bedre utbytte av treningen med droppsett, der du senker vekten i flere omganger og dermed sliter ut musklene totalt. Her kan du lese når og hvordan du bør bruke det.

24. mai 2018 av Dina Christiansen

Variasjon er viktig for å få framgang i treningen, men det betyr ikke at du alltid må gjøre nye øvelser. Det er nemlig mange andre parametre du kan slå på i treningen, for eksempel ved å bruke droppsett. 

Hva er droppsett

Droppsett handler om å trøtte ut muskelen totalt ved å droppe vekten. Det vi si at etter de vanlige settene, fortsetter du med lavere vekt helt til du ikke klarer mer. Du kan velge å gjøre flere droppsett slik at du senker vekten over flere omganger. Formålet er å stresse og utmatte muskelen slik at den stimuleres til å vokse. 

Når brukes droppsett

Droppsett brukes ofte som en avslutning, til slutt i treningen. Hvis musklene blir skikkelig utmattet, kan det ha dårlig effekt på resten av treningen hvis du starter med et droppsett. Bruk det derfor til å skvise ut de siste kreftene av musklene når du er ferdig med alle de andre løftene. 

Hvordan brukes droppsett

For å trene droppsett effektiv, kreves det at det er mulig å bytte ut vekten raskt. Velg derfor en øvelse enten i kabel eller med vekter i hendene. Et droppsett kan for eksempel se sånn ut: 

Splittknebøy:
1 sett av 10 repetisjoner med 10 kg i hver hånd.

1 sett av 10 repetisjoner med 10 kg i den ene hånda. 

1 sett av 10 repetisjoner med kroppsvekt.

De 3 settene skal gjøres rett etter hverandre, før du tar pause i 1 minutt og gjentar 3-4 ganger. Velg en vekt du ikke klarer å ta mer enn 10 repetisjoner med, slik at du må gå ned i vekt for å fortsette. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: