Slik bruker du droppsett

Få bedre utbytte av treningen med droppsett, der du senker vekten i flere omganger og dermed sliter ut musklene totalt. Her kan du lese når og hvordan du bør bruke det.

24. mai 2018 av Dina Christiansen

Variasjon er viktig for å få framgang i treningen, men det betyr ikke at du alltid må gjøre nye øvelser. Det er nemlig mange andre parametre du kan slå på i treningen, for eksempel ved å bruke droppsett. 

Hva er droppsett

Droppsett handler om å trøtte ut muskelen totalt ved å droppe vekten. Det vi si at etter de vanlige settene, fortsetter du med lavere vekt helt til du ikke klarer mer. Du kan velge å gjøre flere droppsett slik at du senker vekten over flere omganger. Formålet er å stresse og utmatte muskelen slik at den stimuleres til å vokse. 

Når brukes droppsett

Droppsett brukes ofte som en avslutning, til slutt i treningen. Hvis musklene blir skikkelig utmattet, kan det ha dårlig effekt på resten av treningen hvis du starter med et droppsett. Bruk det derfor til å skvise ut de siste kreftene av musklene når du er ferdig med alle de andre løftene. 

Hvordan brukes droppsett

For å trene droppsett effektiv, kreves det at det er mulig å bytte ut vekten raskt. Velg derfor en øvelse enten i kabel eller med vekter i hendene. Et droppsett kan for eksempel se sånn ut: 

Splittknebøy:
1 sett av 10 repetisjoner med 10 kg i hver hånd.

1 sett av 10 repetisjoner med 10 kg i den ene hånda. 

1 sett av 10 repetisjoner med kroppsvekt.

De 3 settene skal gjøres rett etter hverandre, før du tar pause i 1 minutt og gjentar 3-4 ganger. Velg en vekt du ikke klarer å ta mer enn 10 repetisjoner med, slik at du må gå ned i vekt for å fortsette. 

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.


Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: