Slik får du mindre kroppsfett og større muskler

Vi har samlet fem gode råd for hvordan du forbrenner kroppsfett og øker muskelmassen samtidig.

14. januar 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Tallet på vekten gir ofte et forvrengt bilde av hvordan det står til med helsa vår. I perioder du ikke får trent nok kan vekten være lavere enn i de periodene du trener styrke jevnlig.

Her er fem gode råd for å redusere kroppsfettet og øke muskelmassen samtidig.

Tren for å øke muskelmassen - ikke for å miste fett

Mange repetisjoner med lav vekt øker ikke muskelmassen. I stedet bør du velge de øvelsene som setter i gang de største muskelgruppene og lar deg løfte tyngre. Utfall og markløft er for eksempel perfekte øvelser for dette.

Kutt ned på karbohydratene

Hvis du vil kutte ned på fettet, så må du også kutte ned på karbohydratene. Sørg for at du får i deg karbohydrater når du trenger det mest - det vil si noen timer før trening.

Vil du sette fart på fettforbrenningen? Se her hvordan du gjør det.

Velg det sunne fettet

Fett er essensielt for optimal cellestruktur og sunne hormonnivåer, og begge disse spiller en stor rolle når det gjelder oppbygging av muskler. Sørg derfor for at du får i deg sunt fett fra for eksempel fisk, nøtter og avokado.

Få riktig mengde kalorier

Finn ut nøyaktig hvor mange kalorier du trenger for å bygge muskler samtidig som du forbrenner noe av det fettet som kroppen din holder på.

Bruk kondistreningen til å forbrenne fett - ikke kalorier

Lange og rolige kondisøkter er ikke optimalt for å forbrenne fett. Sørg for å ha høy intensitet på øktene slik at kroppen forbrenner fett og ikke muskler.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: