© Istock

Slik sparer du tid på treningssenteret

Få styrketreningen overstått i en fei med 5 enkle justeringer.

Treningssenteret er fullt av tidstyver som kan få treningen til å trekke ut mye lengre i tid enn nødvendig. Her er 5 tips til raskere trening.

1. Legg en plan

Ha en klar plan for hva du skal trene, så du ikke ender opp med å vandre rundt for å lete etter egnede øvelser. Sørg også for å ha en back-up-øvelse klar hvis utstyret er opptatt, fremfor å stille deg i kø.

2. Unngå for lange pauser

Pausene mellom settene er viktige, men det er ingen grunn til å gjøre dem unødvendig lange. Trener du moderat tungt (5-11 repetisjoner per sett), er en pause på halvannet minutt rikelig. Ta tiden!

3. Glem mobilen

Det kan være gode grunner til å ta med mobilen når du trener – f.eks. hvis du trener med musikk i ørene eller fører treningsdagbok. Men glem Facebook og sms’er – resten av verden kan godt vente til du er ferdig med å trene.

4. Unngå rushtiden

Vurder om du har mulighet for å trene utenfor senterets mest besøkte tidspunkter – f.eks. før jobb i stedet for på vei hjem. Så slipper du overfylte garderober, kø ved maskinene og andre tidstyver.

5. Kjør supersett

Supersett, hvor du tar 2 øvelser rett etter hverandre uten pause, er et glimrende valg når du har liten tid. Kjør øvelser for motsatte muskelgrupper, f.eks. bryst og rygg som supersett. Dvs. at du først kjører et sett av brystøvelsen og straks tar ryggøvelsen, og så forfra igjen. Bygg treningen opp rundt f.eks. 4 supersett, som til sammen trener hele kroppen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: