Snarveier til sterk kjernemuskulatur

Det finnes flere veier til sterk kjernemuskulatur enn tradisjonelle mage- og ryggøvelser. Flere treningsformer er minst like effektive som spesifikk trening av kjernemusklene.

4. november 2014 av Mads Brink Hansen - sportsfysiolog og fysisk træner hos Team Danmark.

Vi får stadig høre at sterk kjernemuskulatur er avgjørende for våre fysiske prestasjoner, og kaster oss over øvelser som "planken" – selv om det unektelig er ganske kjedelig å ligge stiv som en stokk mens sekundene snegler seg av sted.

Men det finnes heldigvis morsomme og effektive alternativer. Mange treningsformer gir god trening av kjernemuskulaturen, uten at du tenker over det, samtidig som du får mange andre gunstige virkninger for form og helse.

Alternativ trening av kjernemuskulaturen

Hvis du for eksempel trener til å løpe halvmaraton, og opplever at du faller sammen, får dårlig holdning og blir trett og sliten i kroppskjernen under eller etter trening, kan det være tegn på at kjernemuskulaturen ikke er sterk nok. Da kan det være smart å supplere treningen med for eksempel terrengløping.

Når du utsetter deg for bratte bakker, tett kratt og underskog med mange hindere som du må hoppe over og dukke under, aktiverer du kjernemuskulaturen i enda høyere grad enn når du løper på jevnt underlag.

Du får altså dynamisk og funksjonell trening av kroppskjernen. I tillegg får du en rekke andre gevinster som gjør deg til en bedre løper – fra økt styrke til bedre teknikk, kondisjon og løpeøkonomi.

Terrengløping er bare en av mange alternative snarveier til en sterk kjernemuskulatur.

Logg inn og se seks treningsformer som trener kjernemusklene, nesten uten at du merker det.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: