Mann med sixpack
© iStock

Tre suverene mageøvelser

Det er mange myter om magetrening, og altfor mange ender opp med å trene på en måte som verken gir flat mage, skikkelig vaskebrett eller sterkere kroppskjerne. Her får du tre suverene mageøvelser.

19. oktober 2018 av Jesper U. Larsen

Fokus på mage 

Her er tre fine mageøvelser der du enkelt kan øke belastningen og vanskelighetsgraden etter hvert som du blir sterkere. 

1. Cable crunches

Denne øvelsen trener den rette bukmuskelen. Kabelen sikrer at magemuskulaturen må jobbe hardt gjennom hele bevegelsen, og i motsetning til i apparater kan du med kabelen selv bestemme hvor stort bevegelsesutslaget skal være. 

Slik gjør du: Fest et tau i den høyeste posisjonen på kabeltårnet. Hold godt fast i en ende av tauet med hver hånd, og sett deg på knærne med hendene ved hodet. Før brystet ned mot lårene og rolig opp igjen ved hjelp av magemusklene. 

2. Roll-out

I flere vitenskapelige studier har roll-out vist seg å være en av de mest effektive mageøvelsene som finnes. Etter hvert kan du trene deg opp til å ta øvelsen fra stående. Har du ikke et ab-wheel, kan du for eksempel bruke en vektstang med skiver. 

Slik gjør du: Sett deg med knærne på et liggeunderlag og hendene på hjulet. Rull deg sakte og kontrollert så langt fram du klarer – uten at du mister spenningen i magemusklene og begynner å svaie i ryggen. Rull deg deretter tilbake. 

3. Russian twist

Russian twist er en god øvelse for de skrå magemusklene. Du kan enkelt justere vanskelighetsgraden til nivået ditt ved å holde noe som veier passe mye i hendene. Det kan for eksempel være en vannflaske, en vektskive eller en kettlebell. 

Slik gjør du: Sitt litt tilbakelent på gulvet, men med rett rygg. Løft føttene opp fra gulvet. Vri nå overkroppen først til den ene siden og så til den andre. Fortsett i høyt tempo. Husk at det ikke er armene, men overkroppen, som skal rotere.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: