Mann med sixpack
© iStock

Tre suverene mageøvelser

Det er mange myter om magetrening, og altfor mange ender opp med å trene på en måte som verken gir flat mage, skikkelig vaskebrett eller sterkere kroppskjerne. Her får du tre suverene mageøvelser.

12. desember 2018 av Jesper U. Larsen

Fokus på mage 

Her er tre fine mageøvelser der du enkelt kan øke belastningen og vanskelighetsgraden etter hvert som du blir sterkere. 

1. Cable crunches

Denne øvelsen trener den rette bukmuskelen. Kabelen sikrer at magemuskulaturen må jobbe hardt gjennom hele bevegelsen, og i motsetning til i apparater kan du med kabelen selv bestemme hvor stort bevegelsesutslaget skal være. 

Slik gjør du: Fest et tau i den høyeste posisjonen på kabeltårnet. Hold godt fast i en ende av tauet med hver hånd, og sett deg på knærne med hendene ved hodet. Før brystet ned mot lårene og rolig opp igjen ved hjelp av magemusklene. 

2. Roll-out

I flere vitenskapelige studier har roll-out vist seg å være en av de mest effektive mageøvelsene som finnes. Etter hvert kan du trene deg opp til å ta øvelsen fra stående. Har du ikke et ab-wheel, kan du for eksempel bruke en vektstang med skiver. 

Slik gjør du: Sett deg med knærne på et liggeunderlag og hendene på hjulet. Rull deg sakte og kontrollert så langt fram du klarer – uten at du mister spenningen i magemusklene og begynner å svaie i ryggen. Rull deg deretter tilbake. 

3. Russian twist

Russian twist er en god øvelse for de skrå magemusklene. Du kan enkelt justere vanskelighetsgraden til nivået ditt ved å holde noe som veier passe mye i hendene. Det kan for eksempel være en vannflaske, en vektskive eller en kettlebell. 

Slik gjør du: Sitt litt tilbakelent på gulvet, men med rett rygg. Løft føttene opp fra gulvet. Vri nå overkroppen først til den ene siden og så til den andre. Fortsett i høyt tempo. Husk at det ikke er armene, men overkroppen, som skal rotere.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: