De mest overvurderte øvelsene på treningssenteret

Kaster du bort tiden på dårlige øvelser?

7. mars 2019 av Jesper U. Larsen

Vil du ha mest mulig ut av tiden på treningssenteret? Da gjelder det å unngå øvelser som ikke har noen effekt - eller øvelser som rett og slett kan skade deg. 

Abduksjon i apparat

Øvelsen der du sitter i apparatet og presser beina fra hverandre er spesielt populær hos kvinner som vil ha slanke, faste lår. Men det er bortkasta tid. Også adduktorapparatet, der du fører lårene sammen, bør du droppe og i stedet velge øvelser som i mye større grad aktiverer innsiden og utsiden av låret samt utsiden av hoften. Det kan for eksempel være  bulgarian split squat.

Crunches

De klassiske magebøyningene blir ofte brukt i jakten på sixpack, men crunches vil mest sannsynlig bare gi deg vondt i ryggen og følelsen av at trening er fryktelig kjedelig. Øvelser gir heller ikke erfarne mosjonister bedre funksjonell styrke, men den kan fint brukes som oppvarming eller hvis du som helt utrent skal lære å aktivere magemusklene. Kjerneøvelser som roll-out og pallof press er mer effektive valg. Og hvis du vil sixpack, så må du sette inn støtet på flere fronter - sjekk vår sixpack-kur.

Squat i smith-stativet

Squat (knebøy) er en superøvelse, men i smith-stativet er den faktisk ikke noe særlig. I en normal knebøy beveges stangen i en bue, men det går ikke i stativet fordi stangen er på lik linje opp og ned. Det gjør at du tvinges inn i en unaturlig bevegelse som øker risikoen for skader. Dessuten er øvelsen mindre effektiv enn med frie vekter - både når det gjelder styrke og muskelvekst. Se den perfekte squat


Vil du ha mer informasjon om alt fra styrketrening til skader og motivasjon, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all ny kunnskap om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: