kjernetrening

Der er mange fordeler ved kjernetrening. Les her, og bli klokere på hvorfor du bør starte i dag. 

© iStock

Derfor bør du trene kjernemuskulaturen

Kjernen er kroppens sentrale muskulatur, og en veltrent kjernemuskulatur er nyttig i mange sammenhenger. I tillegg til at kjernetrening verken er vanskelig eller tidkrevende, gir vi deg ytterligere seks gode grunner til hvorfor du bør trene den, så bare sett i gang.

1. En sterk kjerne forbedrer prestasjonene i idrett. Det har man sett i studier av alt fra løpere til golfspillere og svømmere. 


2. Du blir i stand til å løfte tyngre vekter. Spesielt under stående pressøvelser er kjernestyrken viktig for kraften du klarer å generere.


3. Sterk kjernemuskulatur reduserer risikoen for skader. For eksempel kan løpere forebygge ryggproblemer ved å styrke kjernen.


>> FÅ MASSE TRENINGSTIPS, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<


4. Du bruker kjernemuskulaturen når du utfører hverdagsoppgaver som å måke snø eller bære tunge poser hjem fra butikken.


5. Sliter du med ryggsmerter, kan kjernetrening bidra til å redusere smertene eller hyppigheten av vondt i ryggen. 


6. Kjernetrening er super trening for magen, så det kan hjelpe deg til å få en stram og flat mage hvis du er på jakt etter det.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: