Mann og kvinne står i planken
© Colourbox

Fire feil du alltid gjør når du tar planken

Du tror sikkert at du gjør det helt riktig. Men gjør du egentlig det?

4. februar 2019 av Anja Bruneskjold / I FORM

Det er faktisk ikke så enkelt å gjøre en helt korrekt versjon av planken. Dessuten finnes det et hav av varianter. Vi har funnet de fire mest typiske feil du ofte gjør når du trener planken.

1. Ryggen din er ikke rett

Og det er ganske viktig. Hvis du svaier i ryggen, risikerer du å gjøre langt mer skade enn gavn. Sørg for å holde fokus på hoftene dine, så de ikke synker mot gulvet. Hoftene skal nemlig være i samme høyde som skuldrene dine. Det krever litt øvelse, men da vil du aldri gjøre denne feilen igjen.

2. Du gjør en skrå sideplanke

Det skal foregå slik at den ene armen din er i gulvet, mens den andre er i luften. Men her er det viktig at armene dine er rette. Man kan ha en tendens til å være skjev i kroppen, og ta armen fra gulvet langt opp over hodet. Og da blir kroppen skjev.

Slik gjør du planken på tærne.

3. Hodet ditt henger

Og det er ikke så smart. Sørg for at halsen er på linje - og rett med ryggen - når du gjør planken. Ellers får du vondt i både nakke og rygg.

4. Du bøyer armene

Denne feilen er superklassisk. Men selv om det er hardt å holde armene helt strake, så skal de ikke bøyes i det hele tatt. Holdt armene rett opp og ned, hold nakken rett uten å spenne, men sørg for å spenne i ryggen og magen under hele øvelsen.


God fornøyelse!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: