Test deg selv Hode, rygg, rumpe og bein skal holdes så rett at for eksempel et kosteskaft kan følge baksiden av kroppen.

Ligger jeg riktig når jeg tar armhevinger?

Min kone påstår at jeg løfter baken for høyt når jeg trener armhevinger. Kan dere anbefale en enkel metode for å sjekke at jeg gjør det riktig?

Å stritte med baken er en klassisk feil når man trener armhevinger. Mange gjør det helt ubevisst, fordi magemusklene belastes betydelig mindre når du løfter baken.

Nettopp virkningen på magemusklene er en oversett fordel ved alle former for armhevinger. Mange tror feilaktig at øvelsen utelukkende trener armene og brystmusklene, men armhevinger er faktisk også en av de beste øvelsene for å styrke mageregionen.

En annen utbredt feil som mange begår når de trener armhevinger, er at de blir liggende og svaie som en hengebro. Det skåner også magemusklene, men kan være vondt for ryggen.

Om du lager en "hengebro" eller skyter rygg, kan du teste ved å legge et kosteskaft på ryggen. Hvis du har funnet den korrekte stillingen, kan faktisk kosteskaftet ligge helt rett slik at det bare hviler mot bakhode, rygg og rumpe – som på bildet nedenfor.

Se ned i gulvet i stedet for å se skrått fremover, som mange gjør. Dermed holder du hodet i riktig vinkel.

Hold denne snorrette stillingen mens armene arbeider. Dermed slipper du å høre at du stritter med baken, samtidig som du får optimalt utbytte av øvelsen. Husk også å bøye albuene langsomt, slik at du får en lang senkefase som øker muskelveksten i bryst og armer.

Se videoklipp av perfekte armhevinger her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: