Slik får du sterk kjernemuskulatur

Vil du unngå å få vondt i ryggen og bekkenet? Prøv denne fantastiske øvelsen. Den styrker kjernemuskulaturen, og den kan gjøres på gulvet i stua.

12. september 2018 av Christian Thestrup

Kan Blir du også sliten i ryggen eller bekkenet etter at du har løpt en tur? Eller hvis du står lenge og snakker med noen? Da vil du ha stor nytte av å trene kjernemusklene. Vi kan si at kjernemuskulaturen er korset rundt ryggsøylen og magen. De holder torsoen stabil når du beveger deg, og gir deg utholdenhet slik at du ikke ramler sammen så lett når du står stille lenge om gangen. Og derfor er det superviktig å holde dem sterke. 

En av de beste måtene du kan trene kjernemuskulaturen på, er med øvelsen V-roll-out. Mens magebøyninger og plankeøvelsen primært trener de rette magemusklene, trener V-roll-out også de skrå magemusklene og styrker ryggen. Og vil lover at du vil merke forskjell allerede etter få treninger. 

Slik gjør du: Sett deg med knærne på en sammenbrettet matte og hold magehjulet foran deg. Rull skrått ut til den ene siden, mens du hele tiden strammer i magemusklene. Rull tilbake til utgangsstillingen, og kjør ut til den andre siden. Vi foreslår at du tar tre sett med fem repetisjoner til hver side i starten, så bygger du deg opp derfra etter hvert som du blir sterkere. 

Her kan du se video av øvelsen: 

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Hvilke helseråd er vanskeligst å etterleve?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: