Husk Hold armene i ro til du har ret tet beina nesten helt ut. Først her utnytter du kraften fra beina til å starte bevegelsen med å presse håndvektene opp i strake armer.

Thrusters

Tren hele kroppen med denne effektive øvelsen.

18. april 2013

Du trener:

Bein og skuldre.

Startposisjon:

Stå med skulderbred avstand mellom føttene og vektene på brystet. Håndflatene vender inn mot hverandre. Hold ryggen rett, og se rett fremover.

Bevegelsen:

Senk baken mot gulvet til baksiden av lårene er parallelle med dette. Press albuene opp mens du setter deg. Dermed holder du overkroppen rank.

Strekk beina eksplosivt mens vektene fortsatt hviler mot brystet.

På vei opp presser du vektene opp på strake armer. Husk å rotere vektene på vei opp, slik at håndflatene til slutt vender fremover. Senk vektene til brystet, og start forfra.

Tempo:

Rolig gjennom det meste av øvelsen, men med eksplosive fraspark med beina og et kraftfullt press opp over hodet.

Antall:

4 x 8–10 repetisjoner - 1 min pause.

Om øvelsen

Thrusters er en fantastisk kombinasjon av de to basisøvelsene knebøy og skulderpress. Du har sikkert vært borti øvelsen, som både forbedrer kondisjonen og gjør deg mer atletisk, hvis du har prøvd crossfit. Thrusters er spesielt hard trening for beina. Bruk den kraften du utvikler med beina til å hjelpe deg med å presse vektene opp på strake armer. Etter noen økter blir du flinkere til å overføre kraften fra bein til overkropp. Siden thrusters er kraftfulle og eksplosive løft, er det uhyre viktig at du holder ryggen rett og strammer magemusklene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: