© istock

Tre supre kabeløvelser

Det er mange fordeler ved å trene med kablene på treningssenteret. Men mangler du inspirasjon til gode øvelser? Da har vi tre gode øvelser her.

6. mars 2020 av Brian Henneberg

Effektive øvelser

Kabeltårnet er treningssenterets mastodont, og kan virke lettere avskrekkende for uinnvidde. For i motsetning til mange andre apparater på treningssenteret er det ikke så opplagt hvordan man skal bruke alle mulighetene i tårnet. Men du kan med fordel gjøre kabeltårnet til en av dine faste stasjoner, for uansett om du er nybegynner eller erfaren, kan du med de rette øvelsene få suveren styrketrening for hele kroppen.

Énarms roing

Denne øvelsen trener øvre del av ryggen. Mens nedtrekk er en vertikal trekkøvelse, og sittende roing er en horisontal trekkøvelse, er énarms roing i kabel en god blanding av de to som det er vanskelig å få til andre steder enn i et kabeltårn. Siden du slår to fluer i ett smekk, kan det være en fin øvelse å kjøre på dager da du egentlig vil rekke både roing og nedtrekk, men er presset på tid.

Slik gjør du: Stå med ansiktet inn mot kabelen du vil trekke i. Sett venstre bein langt fram, bøy deg lett framover i en 45-graders vinkel og plasser venstre hånd på venstre kne. Grip håndtaket med høyre hånd, og trekk armen tilbake, slik at håndtaket kommer opp til brystet. Vend langsomt tilbake til startposisjonen. Kjør et sett og skift arm.

Artikkelen fortsetter under abonnementstilbudet

Triceps nedpress

Triceps nedpress er en av de øvelsene det bare føles bra å ta. Den trener primært det korte hodet i tricepsmuskelen.

Slik gjør du: Stå med ansiktet inn mot kabelstativet og sett trinsen høyt oppe. Bruk et tau eller en bøyd stang. Hold albuene inntil kroppen, press eksplosivt nedover og før hendene rolig opp igjen.

Wood­chops

Woodchops er med på å bygge opp styrke og stabilitet i kjernen. I tillegg trimmer den de små, taggete muskelsnippene som ligger ute på siden. Hvis fettprosenten din samtidig er lav, kan det gi et superveltrent og markert uttrykk.

Slik gjør du: Sett et D-håndtak i en av kablene i kabeltårnet, og still deg med siden til kabelen. Grip håndtaket med begge hender, og ta et langt skritt vekk fra tårnet. Still deg med skulderbred fotstilling, og sørg for at føttene dine peker skrått vekk fra kabeltårnet. Strekk armene fram foran kroppen, og hold dem stabilt der. Du vil merke at kabelen vil trekke deg i retning av tårnet. Fra denne stillingen roterer du armene og kroppen tilbake mot kabeltårnet og så eksplosivt vekk fra tårnet, slik at armene ender med å peke i samme retning som føttene. Pass på ikke å vri knærne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: