© istock

Styrketrening for seniorer

Styrketrening motvirker mange vanlige aldringstegn og skavanker man ser hos eldre mennesker.

16. april 2020 av Redaktionen

Løft hele livet

Egentlig kan middelaldrende og eldre mennesker trene styrke på akkurat samme måte som yngre. Men når man kommer opp i årene, er det noen faktorer man bør være ekstra oppmerksom på.

Bygg deg rolig opp

En fornuftig progresjon, der du bygger deg rolig opp i løpet av uker og måneder og unngår plutselige økninger i treningsmengde og intensitet, er viktig for at unngå skader – ikke minst for eldre. Med alderen bruker også kroppen lengre tid på å restituere, og det kan bli behov for å ta en ekstra hviledag mellom hver trening. 

Varm opp - hver gang!

Når du er 20 år, kommer du kanskje unna med å gå rett på de tunge vektene, men med alderen blir god oppvarming viktigere og viktigere. Det kan bare være 5 min. på en romaskin samt litt dynamisk uttøying. Spesielt skuldre, hofter og knær er utsatt for skader hos eldre, så der bør du ha et spesielt fokus.

© istock

Tilpass øvelsene

De fleste av oss får med alderen større eller mindre skavanker, som tvinger oss til å droppe enkelte øvelser. I stedet for å ergre seg over at man ikke lengre kan ta sumo knebøy på grunn av en dårlig hofte, gjelder det å finne gode alternativer. Det kan for eksempel en fysioterapeut med styrketreningserfaring hjelpe deg med. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: