Styrketreningens 10 bud

Vi gjør hele tiden de samme feilene. Feil som øker faren for skader eller reduserer utbyttet av innsatsen til et minimum. Vi peker på de vanligste feilene og viser hva du bør gjøre i stedet.

23. oktober 2013 av Jakob Benn

Styrketrening

Uansett om du drar på senteret for å få en atletisk kropp, gå ned i vekt eller komme i bedre form, er det flere snubletråder som det er lett å overse.

Vi tenker først og fremst på helt vanlige feil som man ser uansett hvilket treningssenter man besøker. Følger du Aktiv Trenings 10 bud, unngår du skader og får optimalt utbytte av de mange timene med apparater og vekter.

1. Intelligent magetrening Mange legger seg på gulvet og tar 50, 70 eller 100 situps, men magemuskler må trenes på akkurat samme måte som andre muskler.

Skal du oppnå resultater, må magemusklene trenes variert og gradvis hardere. Deretter trenger de restitusjon. God magetrening består av øvelser for de rette og de skrå magemusklene samt korsryggen.

For å unngå vondt i korsryggen og dårlig holdning, bør styrken i korsryggen matche styrken i magemusklene. Ta gjerne tre sett av øvelsene Planken, Pallof press og Cobra.

2. Husk beina De største musklene befinner seg fra navlen og ned. Det betyr at trening av beina forbrenner flere kalorier og får kroppen til å skille ut mer naturlig veksthormon. Det er også nyttig for blant annet armmusklene. Så tren beina, selv om du også driver med løping eller sykkeltrening.

Logg inn, og les alle de 10 budene om god styrketrening. Du kan også skrive ut en plakat: 3. Tren med høy puls 4. Husk spesfikk oppvarming 5. Lær korrekt benkpressteknikk 6. Husk god teknikk – også under crossfit 7. Varier treningen 8. Stå stille under biceps curl 9. Hold ryggen rett under roøvelser 10. Tren lettere

Last ned plakaten med styrketreningens 10 bud her – klar til å skrives ut i A3-format:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: