Super hjemmetrening: Lag ditt eget slyngesett

Du kan fint holde formen ved like, selv om du ikke kan dra på treningssenteret eller i svømmehallen. Med slynger kan du trene hele kroppen hjemme eller i hagen. Se hvordan du lager slyngene selv.

19. mars 2020 av Christian Thestrup

Det kan være vanskelig å holde kroppen i form når treningssentrene og svømmehallene er stengt. Det gjelder ikke minst for triatleter, som kan ha problemer med å holde svømmetreningen ved like når de ikke kommer seg i vannet.

Men det finnes heldigvis råd. En av leserne våre har laget sitt eget slyngesett, og det syntes vi var så smart at vi viderebringer ideen. Peter Frank har laget det for å holde svømmeformen ved like, noe som er ganske genialt, men med slynger kan du gjøre et hav av øvelser, slik at du får trent hele kroppen.

FÅ INSPIRASJON TIL SLYNGEØVELSER HER

Alt du trenger er to sykkelslanger, 30 centimeter hageslange og en saks. Hageslangen skal brukes som håndtak til slyngene, men hvis du ikke har noen hageslange, kan andre former for tynne rør også brukes.

Klipp ventilene av slangene. Bind de to slangene sammen og lag en løkke i enden, slik at du kan sette remmene fast i et dørhåndtak, en grein eller lignende.

Klipp over hageslangen, slik at du får to deler på cirka 15 centimeter. Trekk hver ende av sykkelslangene gjennom de korte delene av hageslangene og lag en knute, slik at du får et håndtak. Se på bildet nedenfor hvis du synes at forklaringen er litt kryptisk.

Nå har du et slyngesett og kan gå i gang med hjemmetreningen. Og husk å lage noen solide knuter, så du ikke blir lurt av sykkelslangen.

Nedenfor kan du se Peter Frank vise hvordan han trener kråling hjemme.

Som sagt er slynger en fantastisk måte å trene hele kroppen på. Vi har samlet noen øvelser du kan prøve hjemme eller utendørs når været tillater det. Klikk her for å komme i gang.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: