Mand, armbøjning, muskler, sener, studie,
© Kenneth Bo Drabæk

Ta armhevinger hele dagen

Ta et begrenset antall armhevinger hver gang du åpner kjøleskapsdøren eller vasker hendene.

Armhevinger er utvilsomt den styrkeøvelsen som flest stifter bekjentskap med. Det er en meget fornuftig strategi å inkludere tre ganger ti eller tyve armhevinger i treningsprogrammet, men enda bedre er det å følge dette enkle rådet: Ta armhevinger hele dagen – så snart du har tid til det.

For eksempel hver gang du skal på do, eller hver gang du åpner kjøleskapet. Poenget er å bare ta halvparten så mange som du klarer. Det gir nemlig resultater, uten at du begynner å svette. Klarer du for eksempel å ta tyve armhevinger, nøyer du deg med ti av gangen. Dermed utnytter du en av øvelsens mange fordeler, nemlig at armhevinger kan tas overalt. De krever intet utstyr, bare litt tyngdekraft, og minimalt med plass. Med mindre du er astronaut på jobb, er det altså bare å kaste seg på gulvet og sette i gang.

Du trener mange muskler på én gang

  • Skuldre Musklene rundt skuldrene må arbeide hardt for at du skal stå stabilt mens du hever og senker kroppen.

  • Bryst Hele brystmuskulaturen aktiveres når du tar armhevinger. Du kjenner spesielt at brystmusklene jobber når du senker kroppen helt ned til gulvet. Du får garantert treningsverk hvis det er lenge siden sist du tok armhevinger.

  • Baksiden av overarmene Når du skyver deg opp fra gulvet, må albuene rettes ut, og det er tricepsmuskelen på baksiden av overarmene som gjør grovarbeidet. Derfor er armhevinger effektiv armtrening.

  • Rygg Musklene rundt skulderbladene og den øverste delen av ryggen må jobbe for å gi nødvendig stabilitet.

  • Mage Armhevinger trener også magemusklene som skal sørge for at du holder kroppen rett mens du gjør øvelsen. Er ikke magemusklene sterke nok, vil kroppen henge som en hengekøye ned mot gulvet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: