© istock

Tre gylne treningsregler

… som gir konstant utvikling

29. juni 2020 av Brian Henneberg

Hvis du vil ha mest mulig ut av styrketreningen, bør du ha kontroll på disse tre reglene.

1. Vær konsekvent

Hvis du vil at den fysiske formen hele tiden skal bli bedre, må du trene regelmessig og med god kvalitet. Konsekvent trening to–tre ganger i uka må til hvis du vil ha mer ut av innsatsen enn bare å vedlikeholde formen du har i dag. 

2. Øk belastningen

Kroppen venner seg raskt til det du utsetter den for. Tar du alltid samme antall sett og samme antallet kilo i øvelsene, vil du på et tidspunkt komme til et nivå der utviklingen stopper opp. 

Et av de viktigste styrketreningsprinsippene er derfor progressiv overload. Det går ganske enkelt ut på at du hele tiden prøver å legge på mer vekt i øvelsene og øker antall sett eller antall øvelser for å utfordre muskulaturen med noe den ikke er vant til. 

3. Husk kostholdet

Mange legger ned en masse timer på treningssenteret, men blir verken mer muskuløse eller får lavere fettprosent. Husk at treningen egentlig bare setter kroppen i en tilstand der den kan formes. Hva du utnytter denne tilstanden til, avhenger av hva du spiser og hvor mye du setter til livs etterpå. 

Hvis du vil øke muskelmassen, må du få i deg en god del kalorier og svært mye protein. Hvis målet derimot er å bli kvitt overflødige kilo, må du sørge for at du spiser færre kalorier enn du forbrenner.  

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: