Trenernes topp-fem: Her er verdens beste øvelser

1400 personlige trenere har kåret de mest effektive styrkeøvelsene.

21. februar 2017 av Jesper U. Larsen

Den britiske treningskjeden The Gym Group har gjort en spørreundersøkelse blant 1400 personlige trenere, for å få deres forslag til de mest effektive styrkeøvelsene. Den slags kåringer kan selvsagt alltid diskuteres, men det er ingen tvil om at deres topp-fem-liste er superøvelser du burde legge inn i treningsprogrammet ditt, hvis de ikke allerede er der. 

Squat

En av styrketreningens kongeøvelser, som aktiverer en hel perlerekke av muskelgrupper. Når du trener knebøy er det spesielt rumpa og forsiden av lårene som trenes, samtidig som kroppskjernen jobber knallhardt for å stabilisere overkroppen. 

Slik gjør du squat (knebøy)

Markløft

Nok en suveren øvelse, som trener mange muskler på en gang. Mange holder seg unna denne av frykt for dårlig rygg, men med korrekt teknikk gir øvelsen tvertimot en sterk og sunn rygg. 

Slik gjør du markløft

Lunges

Utfall gir deg en riktig og god runde med trening av tre viktige elementer: rumpe, bein og balanse. Den gjøres med eller uten vekter, og finnes i mange varianter. 

Slik gjør du lunges (utfall)

Push-ups

En klassiker som brukes i alt fra gymtimene på skolen til den fysiske treningen i militæret. Du bruker bare kroppens egen vekt, så øvelsen som spesielt trener bryst, kan gjøre overalt. 

Benkpress

Hvor mye tar du i benken? Det er et av spørsmålene du må regne med å få når du trener styrke. Så hvis du vil være med i samtalen, er du nødt til å gjøre benkpress. Superøvelsen trener spesielt bryst og triceps.

Slik gjør du benkpress

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: