Au Du trener som en gal, så hvorfor skjer det ikke noe?!

Trening på treningssenteret: Hvorfor skjer det ikke noe?

Treningssenteret er ditt andre hjem, og du trener minst to ganger per uke. Likevel oppnår du ikke de resultatene du hadde håpet på. Høres det kjent ut? Les videre.

Årsaken er neppe uforklarlig hvis du verken får større muskler, flat mage eller hva du nå ønsker å oppnå. Som regel skyldes problemet helt vanlige treningsfeil som det finnes en løsning på. Her viser Aktiv Trening hvordan du kommer ut av dødvanne og når dine mål.

Hvorfor får jeg ikke flat mage?

Årsak: Du trener hardt, men har glemt å legge om kostholdet. Du skal ikke ha mange dårlige spisevaner før du har erstattet kaloritapet med nye kalorier.

Løsning: Trening vil hjelpe deg med å bli kvitt overflødige kilo, men du må være svært oppmerksom på hva du spiser. Unngå raske karbohydrater fra for eksempel sukker, pasta, ris og lyst brød.

Spis i stedet som en mann – altså kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker. Pass også på at det er rikelig med protein i alle dagens måltider – også frokosten, der for eksempel egg kan bidra med mettende protein. Målet er å få i seg 1,5–2 gram protein per dag og kilo kroppsvekt, og 600–1000 gram grønnsaker.

Hvorfor får jeg ikke større armer?

Årsag: Du pumper sikkert i vei med armøvelser for biceps og triceps, men forsømmer resten av kroppen.

Løsning: Biceps sitter på forsiden av armen, mens triceps sitter på baksiden. Begge er små muskler i forhold til for eksempel bein- og setemuskler. Det er ingen vits i å bruke hele treningsøkter til armtrening, hvis du ikke trener til en kroppsbyggerkonkurranse. Se bare på mannlige OL-turnere. Få menn har like imponerende armer, og dem har de ikke fått ved å trene curl og tricepspress.

Du bør altså satse på et program for hele overkroppen og trene øvelser som kroppsheving, roing, press og dipp. Mer tid trenger du faktisk ikke å bruke på armene. Du kan likevel legge inn 1–2 biceps- og tricepsøvelser en gang eller to i uken, hvis du har tid.

Logg på her (eller opprett en gratis profil), last ned hele artikkelen og få svar på spørsmål som:

  • Hvorfor er kondisjonen like dårlig?

  • Hvorfor får jeg ikke synlig større muskler?

  • Hvorfor får jeg ikke flat mage?

  • Hvorfor kommer jeg ikke i gang?

  • Hvorfor trener jeg så sjelden?

  • Hvorfor blir jeg ikke sterkere?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: