© Colourbox

Treningsdagbok gir økt motivasjon

Det er lettere å holde på motivasjonen og unngå skader hvis du fører treningsdagbok.

Mange mister raskt lysten til å løfte vekter fordi de føler at resultatene uteblir. Reaksjonen er høyst menneskelig og forståelig. Vi motiveres jo i høy grad av å bli bedre og føle fremgang. Dessverre går det 4–6 uker før du kan se virkningen av styrketreningen i speilet. Det gjør at mange gir opp fordi treningen ikke ser ut til å ha den effekten de hadde håpet på.

Treningsdagboken løser problemet

Det blir lettere å holde på motivasjonen hvis du skriver treningsdagbok. Da ser du svart på hvitt at du har blitt sterkere. Hvis du kan gjøre den samme øvelsen om en uke eller to med et større antall kilo på vektstangen, har du blitt sterkere. Det har du også hvis du klarer tre eller fire sett i stedet for to. Hvis du klarer en hel eller en halv sirkel mer under sirkeltreningen, har du også blitt betydelig sterkere. Bruk pausene i sirkeltreningen til å skrive ned hvor mange repetisjoner du har tatt og hvor tunge vekter du har løftet.

Større utbytte av treningen

Dagboken gir også større treningsutbytte fordi den minner deg på å legge på mer vekt med jevne mellomrom. Samtidig forebygger du skader, fordi boken er et godt hjelpemiddel til å styre intensiteten i treningen. De fleste skader skyldes overbelastning når vi plutselig tar ekstra mange repetisjoner eller øker vektbelastningen for mye. Når du hele tiden kan holde øye med hvordan du trente sist, er det mindre fristende å plutselig legge mange flere kilo på vektstangen. Dessuten er det høyst motiverende å se at du faktisk har klart å holde deg til programmet i en hel måned eller lenger.

>> Last ned treningsdagboken

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: