Forside til træningsskolen del 3 2014
© Valling.com

20+10: Sterk med vekter på 30 minutter – del 3

Vårt 20+10-konsept gjør deg sterk på bare 30 minutter. 20 minutter styrketrening og 10 minutter svettedrivende øvelser er nok.

18. mars 2014 av Jakob Benn & Jannik Petersen.

20 minutter - slik gjør du

Gjør deg ferdig med hver øvelse før du går videre i programmet. Det vil si: Ta tre sett av den første øvelsen før du går videre til den neste. Ta pause i ett minutt mellom hvert sett.

Hvor mange du skal ta kommer an på formen.

10 minutter - slik gjør du

Gjennomfør 4–5 runder, der du hele tiden skifter mellom disse tre øvelsene:

Deretter starter du forfra.

Tanken er at pulsen skal bli så høy at du forbrenner mange ekstra kalorier – også i timene etter at du har trent. Særlig i starten kan det være vanskelig å holde på i ti minutter. Men husk at 5–7 gode minutter også er godkjent. Bygg gradvis opp med halve og hele minutter, og ha for eksempel som mål å klare ti hele minutter om tre uker.

Dette trenger du

To håndvekter med utskiftbare skiver. Etter hvert vil du få behov for cirka 30–50 kg vektskiver i forskjellige størrelser. Det er fint hvis håndvektene kan ta opptil 20 kilo hver, slik at du kan trene forholdsvis tungt.

Del av en treningsserie

Disse øvelsene er en del av en treningsserie med vekter som trinn for trinn gjør deg sterk og veltrent. Hver måned blir øvelsene mer utfordrende.

Se tidligere øvelser her:

Del 1 Treningsskolen: Sterk med vekter på 30 minutter – del 1

Del 2 Treningsskolen: Sterk med vekter på 30 minutter – del 2

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: