Mandeoverkrop, veltrænet, MÅ GERNE BRUGES
Treningsprogram Maks 30 minutterNull utstyrTren hvor du vilTren når du vil© Istock

Lag ditt eget treningsprogram – del 2

Styrketrening med bare kroppen som vekt er både effektivt, gratis og uavhengig av tid og sted. Skal det være hardt eller ekstra hardt? Lag ditt eget program!

22. oktober 2015 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Det finnes et hav av gode øvelser som kan utfordre deg – uansett hvilket nivå du er på. I denne serien kommer hver øvelse i to varianter – en hard og en enda hardere. Dette er andre del i serien, men selv om du ikke var med fra starten, er det bare å henge seg på!

Slik lager du et treningsprogram

  • Øvelsesvalg: Programmet består av 5 øvelser. For hver øvelse velger du om du vil ta den harde eller enda hardere varianten.
  • Antall repetisjoner: Du skal ikke ta et bestemt antall repetisjoner av hver øvelse, men derimot trene til du er utmattet. Det vil naturligvis variere hvor mange repetisjoner du klarer av de ulike øvelsene.
  • Antall sett: Hvis du er nybegynner, start med 2 sett av hver øvelse de første par ukene. Øk deretter til 3 og senere til 4 sett, i takt med at du blir sterkere og venner deg til treningen. Ta cirka ett minutts pause mellom hvert sett.
  • Tempo: Sørg for å holde et rolig og kontrollert tempo i øvelsene, slik at du arbeider 2 sekunder i den ene retningen og 2 sekunder tilbake igjen. Dette gjelder alle øvelser som ikke inneholder hopp eller fraspark.
  • Teknikk: Det er viktig at du konsentrerer deg om å utføre øvelsene riktig. Ta heller et par repetisjoner færre enn å slurve med teknikken. Da er du sikker på å få fullt utbytte av treningen, og du blir mindre utsatt for skader.

Del av en serie

Dette treningsprogrammet er en del av en serie. De andre programmene finner du her:

Lag ditt eget treningsprogram – del 1

Lag ditt eget treningsprogram – del 3

Lag ditt eget treningsprogram – del 4

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: