Veltrænet mand med bar overkrop, muskuløs, sort baggrund, MÅ GERNE BRUGES
Treningsprogram Maks 30 minutterNull utstyrTren hvor du vilTren når du vil © Istock

Lag ditt eget treningsprogram – del 3

Få en effektiv treningsøkt med kroppen som vekt – hjemme på stuegulvet eller hvor du vil – lag ditt eget program, og bestem selv hvor hardt det skal være.

18. november 2015 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Det kan være vanskelig å få tid til å dra til treningssenteret i en travel hverdag. Men en halvtimes tid hjemme på stuegulvet klarer de fleste, og med kroppsvektøvelser kan du få en effektiv treningsøkt når det passer deg. I denne serien kommer hver øvelse i to varianter – en hard og en hardere – slik at du kan velge nivået selv.

Slik lager du et treningsprogram

  • Øvelsesvalg: Programmet består av 5 øvelser. Du velger selv om du vil gjøre den harde eller enda hardere varianten av hver øvelse.
  • Antall repetisjoner: Du skal ikke utføre et bestemt antall repetisjoner av hver øvelse, men derimot trene til muskelen er utmattet. Det vil derfor variere hvor mange repetisjoner du klarer av de forskjellige øvelsene.
  • Antall sett: Er du nybegynner, så start med 2 sett av hver øvelse de første par ukene. Øk deretter til 3 og senere 4 sett, i takt med at du blir sterkere og venner deg til treningen. Ta cirka et minutt pause mellom hvert sett.
  • Tempo: Sørg for å holde et rolig og kontrollert tempo i øvelsene, slik at du arbeider 2 sekunder i den ene retningen og 2 sekunder tilbake igjen. Dette gjelder alle øvelser som ikke inneholder hopp eller fraspark.
  • Teknikk: Det er viktig at du konsentrerer deg om å utføre øvelsene riktig. Ta heller et par repetisjoner mindre enn å slurve med teknikken. Da får du fullt utbytte av treningen og mindre risiko for skader.

Del av en serie

Dette treningsprogrammet er en del av en serie. De andre programmene finner du her:

Lag ditt eget treningsprogram – del 1

Lag ditt eget treningsprogram – del 2

Lag ditt eget treningsprogram – del 4

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: