Veltrænet, muskuløs mand, overkrop, grå bagrrund, MÅ GERNE BRUGES
Treningsprogram Maks 30 minutterNull utstyrTren hvor du vilTren når du vil © Istock

Lag ditt eget treningsprogram – del 4

Er du klar til siste del i vår serie med kroppsvektøvelser? Som vanlig kan du lage ditt eget treningsprogram og selv bestemme nivået. Sett i gang!

14. desember 2015 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Bruk vårt effektive kroppsvektprogram, hvor du enten velger den harde eller enda hardere varianten av hver øvelse. Du bestemmer altså selv hvor mye du vil utfordres.

Slik lager du et treningsprogram

  • Øvelsesvalg: Programmet består av 5 øvelser. For hver øvelse velger du om du vil ta den harde eller enda hardere varianten.
  • Antall repetisjoner: Du skal ikke ta et bestemt antall repetisjoner av hver øvelse, men derimot trene til du er utmattet. Det vil naturligvis variere hvor mange repetisjoner du klarer av de ulike øvelsene.
  • Antall sett: Hvis du er nybegynner, start med 2 sett av hver øvelse de første par ukene. Øk deretter til 3 og senere til 4 sett, i takt med at du blir sterkere og venner deg til treningen. Ta cirka et minutts pause mellom hvert sett.
  • Tempo: Sørg for å holde et rolig og kontrollert tempo i øvelsene, slik at du arbeider 2 sekunder i den ene retningen og 2 sekunder tilbake igjen. Dette gjelder alle øvelser som ikke inneholder hopp eller fraspark.
  • Teknikk: Det er viktig, at du konsentrerer seg om å utføre øvelsene riktig. Ta heller et par repetisjoner færre enn å slurve med teknikken. Da er du sikker på å få fullt utbytte av treningen, og du blir mindre utsatt for skader.

Del av en serie

Dette treningsprogrammet er en del av en serie. De andre programmene finner du her:

Lag ditt eget treningsprogram – del 1

Lag ditt eget treningsprogram – del 2

Lag ditt eget treningsprogram – del 3

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: