2 håndvægte fritlagt
© iStockphoto

Sterk kropp med håndvekter - del 1

Vi har gjort det enklere å bli sterk på rekordtid. Gi den forsømte ryggen og de slappe armene en effektiv treningsøkt – Det tar bare 30 minutter. Det eneste du trenger er et sett håndvekter og litt gulvplass.

Gi oss en halvtime av tiden din 2–3 ganger per uke, og vi garanterer at du oppnår resultater som er til å ta og føle på. Med et sett håndvekter og de helt rette øvelsene kan du godt forbrenne mengder av kalorier, oppnå synlig større muskler og styrke forsømte deler av kroppen effektivt.

Treningsprogram

Utfør øvelsen 10–12 ganger. Ta ett minutts pause, og gjenta øvelsen. Etter enda en pause presser du de siste repetisjonene ut av kroppen og fortsetter til neste øvelse. Det er helt greit hvis du ikke klarer samme antall repetisjoner under andre og tredje sett, da musklene i de områdene du trener etter hvert blir slitne. Du skal ikke legge på mer vekt før du klarer 10–12 repetisjoner alle tre gangene. Utfør programmet 2–3 ganger per uke.

Utstyret

To håndvekter med løse skiver. I løpet av programmet vil du ha behov for i alt 40–50 kilo vektskiver i ulike størrelser, gjerne også noen små på 0,5 eller 1,25 kilo slik at du kan øke belastningen i små trinn. Siden du ofte skal trene med samme antall kilo på hver hånd, bør du helst ha fire stykk av hver skivestørrelse. Sjekk for eksempel kelkoo.no for å finne gode tilbud på nettet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: