Muskuløs mand med bar overkrop, lysegrå baggrund, MÅ GERNE BRUGES
© Istock

Styrkeskole for hele kroppen – del 1

Få en god holdning og sterk kropp med dette styrketreningsprogrammet som trener hele kroppen.

26. januar 2016 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Dette er strategien for deg som vil ha en rank og sterk kropp som fint kan klare de fysiske utfordringene på jobben og i fritiden. Vi har lagt vekt på at du skal trene hele kroppen med varierte øvelser, slik at den påvirkes i forskjellige stillinger. Musklene aktiveres som en helhet i fulle bevegelser fremfor enkeltleddsøvelser.

For å få litt ekstra belastning i øvelsene når det ikke er håndvekter og stenger til rådighet, benytter vi treningsstrikker, såkalte powerbands, som er kraftige strikker av industrigummi. Strikker har hittil vært mest forbundet med rehabilitering etter skade og lav belastning, men powerbands er av et helt annet kaliber. De er utrolig robuste og fås i mange tykkelser, og de hardeste har en trekkraft på langt over 50 kilo, så du får mer enn nok utfordring uansett hvilket nivå du befinner deg på.

Slik bruker du programmet

  • Nybegynner: Utfør 2–3 sett med 8 repetisjoner og 1 minutt pause mellom settene.
  • Veltrent: Utfør 4–5 sett med 8 repetisjoner og 1 minutt pause mellom settene.
  • Teknikken: Tempoet i øvelsene skal være så høyt som mulig, men kontrollert. Pass på teknikken. Selv om du skal prøve å holde høy bevegelseshastighet, er det viktig at øvelsen ikke gjør vondt eller føles ubehagelig.
  • Utstyret: Treningsstrikker er enkelt og relativt billig utstyr til hjemmetrening. De fås i forskjellige tykkelser og med forskjellig trekkraft. En god pakke består av en lett, en middels og en hard strikk. De koster ca. 160 kroner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: