Mand løber hurtigt i tunnel/urbane omgivelser, i profil, MÅ GERNE BRUGES
© Istock

Styrkeskole for løpere – del 1

Styrketreningsprogrammet for løpere bygger opp kroppen, slik at den skal bli bedre til å absorbere støtene fra forskjellige underlag på turen.

26. januar 2016 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Styrketrening for løpere har fokus på at ankler, knær, hofter og ryggsøyle skal kunne absorbere støtene fra underlaget uten at du blir sliten eller kjenner smerte. Du styrker kjernemuskulaturen, som stabiliserer ryggsøylen under løpeturen. Videre bør du tenke på eksplosiv styrke, slik at du kan ta så raske og spenstige skritt som mulig og dermed utnytte kreftene optimalt.

For å få litt ekstra belastning i øvelsene når det ikke er håndvekter og stenger til rådighet, benytter vi treningsstrikker, såkalte powerbands, som er kraftige strikker av industrigummi. Strikker har hittil vært mest forbundet med rehabilitering etter skade og lav belastning, men powerbands er av et helt annet kaliber. De er utrolig robuste og fås i mange tykkelser, og de hardeste har en trekkraft på langt over 50 kilo, så du får mer enn nok utfordring uansett hvilket nivå du befinner deg på.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: