Gruppe af løbere, skov, efterår, smilende, MÅ GERNE BRUGES
© Istock

Styrkeskole for løpere – del 2

Styrketreningsprogrammet for løpere bygger opp kroppen, slik at den skal bli bedre til å absorbere støtene fra forskjellige underlag på turen.

22. februar 2016 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Styrketrening for løpere har fokus på at ankler, knær, hofter og ryggsøyle skal kunne absorbere støtene fra underlaget uten at du blir sliten eller kjenner smerte. Øvelsene styrker kjernemuskulaturen som stabiliserer ryggsøylen under løpeturen. Videre bør du tenke på eksplosiv styrke, slik at du kan ta så raske og spenstige steg som mulig og dermed utnytte kreftene optimalt.

Med de effektive treningsstrikkene får du morsom og utfordrende styrketrening hjemme på stuegulvet.

Slik gjør du programmet

  • Nybegynner: Utfør 2–3 sett à 8 repetisjoner og 1 minutt pause mellom settene.
  • Veltrent: Utfør 4–5 sett à 8 repetisjoner og 1 minutt pause mellom settene.
  • Teknikken: Tempoet i øvelsene skal være så høyt som mulig, men kontrollert. Pass hele tiden på at du gjør øvelsene riktig, og selv om du skal prøve å holde høy bevegelseshastighet, skal ikke øvelsen på noen måte gjøre vondt eller føles ubehagelig.
  • Utstyret: Strikker er enkelt og relativt billig utstyr til hjemmetrening. De fås i forskjellige tykkelser og med forskjellig motstand. En god pakke består av en lett, en middels og en hard strikk. De koster ca. 160 kroner.pr. stk.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: