Mountainbiker i skov, frøperspektiv, solskin mellem træerne, MÅ GERNE BRUGES
© Istock

Styrkeskole for sykkelryttere – del 1

I dette treningsprogrammet for sykkelryttere fokuserer vi på å styrke musklene i sete, lår og legger, slik at du få mest mulig watt per tråkk.

26. januar 2016 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Når du sykler, jobber du mye med ett ben om gangen, samtidig som kjernemuskulaturen belastes hardt over en lang periode. God styrke i sete, lår og legger er viktig for at du skal kunne produsere så mange watt som mulig i hvert tråkk. Derfor har vi fokusert på styrkeøvelser der du arbeider med ett ben om gangen, og gjerne med høyt tempo i tråkket, slik at du aktiverer så mange muskelfibre som mulig.

For å få litt ekstra belastning i øvelsene når det ikke er håndvekter og stenger til rådighet, benytter vi treningsstrikker, såkalte powerbands, som er kraftige strikker av industrigummi. Strikker har hittil vært mest forbundet med rehabilitering etter skade og lav belastning, men powerbands er av et helt annet kaliber. De er utrolig robuste og fås i mange tykkelser, og de hardeste har en trekkraft på langt over 50 kilo, så du får mer enn nok utfordring uansett hvilket nivå du befinner deg på.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: