Pull-up hold til træn i det fri
© Valling.com

Styrketrening i det fri - del 1

Tren utendørs med morsomme og effektive styrkeøvelser som verken krever vekter eller maskiner. I Aktiv Trenings styrkeskole får du inspirasjon til utfordrende trening under åpen himmel.

27. januar 2017 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

I denne serien gir vi masse inspirasjon til hvordan du kan flytte styrketreningen ut under åpen himmel. Er du ikke så heldig å ha utendørs treningsapparater i nærheten, kan du bruke benke, gelendre, lekestativer og lignende. Uansett om du er i byen eller naturen, vrimler det av redskaper som kan benyttes til utfordrende trening.

Programmene i serien er inspirert av treningsformen calisthenics, som bygger på gymnastiske øvelser med bruk av egen kroppsvekt. Du vil både komme til å ta klassiske kroppsvektøvelser fra styrketreningens verden og mer gymnastiske øvelser som stiller krav til balanse, smidighet og koordinasjon. Programmene blir mer utfordrende fra gang til gang, så du vil kunne merke en klar utvikling og se fremskritt i den fysiske formen.

Kombiner en tur i parken med disse morsomme og effektive øvelsene – så kommer sommerens styrketrening garantert ikke til å føles som en sur plikt.

Slik gjør du

Varm opp i cirka 10 minutter før du starter på programmet. Det kan for eksempel være lett løping etterfulgt av et sett av hver øvelse hvor du gir deg halvveis. Dermed er du klar til selve treningen. Ved hver øvelse står antall sett og repetisjoner du bør ha som mål å gjennomføre. Men sørg for at det aldri går på bekostning av teknikken. Du kommer til å ta en del vanskelige øvelser, og det er viktig at du tar dem riktig uten å bli helt utmattet. Så når du merker at du må gå på kompromiss med teknikken for å ta en repetisjon til, bør du ta en pause før du begynner på neste sett.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: